• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: De onverwachte wending in het leven van Grace Anderson RECENSIE

Het verhaal gaat over de jonge Grace die een wel heel bijzonder werk heeft, namelijk Cello bouwer. De auteur vertelt Grace haar verhaal op een zeer beeldende en poetische manier, waarop de lezer een steeds beter beeld krijgt van wie Grace is en wat er in haaf verleden gebeurd is. Door haar eigen zoektocht naar zichzelf sluit ze een bijzondere vriendschap met twee mensen die in een heel andere levensfase lijken te zitten, maar door elkaar hun weg weten te vinden. Tijdens het lezen merk je dat de personages herkenbaar zijn en je raken. Dit komt door de herkenbare problemen waar ze mee moeten leren omgaan, maar ook doordat de auteur heel goed de psychologische ontwikkeling op papier weet te krijgen. Simpelweg een boek dat je doet lachen en huilen en waar je nog lang aan zult blijven denken.

De onverwachte wending in het leven van Grace Anderson

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (5 stemmen)
 • Omschrijving:

  Grace Anderson leidt een tevreden leven, met haar violenwinkeltje in een rustig Engels dorp en een langeafstandsrelatie met David in Parijs. Maar als David een vrouw redt in de Parijse metro en de beelden de wereld over gaan, blijkt hij een dubbelleven de leiden en valt hun relatie uiteen.
  Een levendige heer op leeftijd en een goedgebekte tiener helpen Grace de draad weer op te pakken en schrijven haar in voor een violenbouwwedstrijd in Italië. Grace ontdekt dat ze lang niet zo alleen is als ze dacht, dat een fout niet onoverkomelijk is en dat er meer dan één weg naar geluk bestaat.

   

Meer info

Toegevoegd door: