• mijn waardering

(Ledenrecensie) Het boek van de vergeten artiesten RECENSIE

De naam dekt preccies de lading, al had ik voor mijn titel van de recensie een streepje op de e van het willen zetten ter benadrukking, maar weet helaas niet hoe dat moet.

Aan de hand van het levensverhaal van Mathis wordt het leven of lot van vele artiesten beschreven die anders dreigen te worden vergeten. Als gevolg van de grote zuiveringsacties van Hitler. Het verhaal wisselt steeds tussen het leven van Mathis nu en de jonge jaren van Mathis, hoe hij in het woonwagenkamp terecht is gekomen. Heel bijzondere manier van beschrijven van de oorlog, met gebruik van vele bekende namen zoals Charlie Chaplin, Agatha Christie, Marlene Dietrich en Amelia Earhart. 

Heb heel erg genomen van dit fantastiche boek en raad het dan ook zeer aan om dit bijzonder boek en de vergeten artiesten te gaan ontdekken!

Het boek van de vergeten artiesten

 • Auteur:

  Vera Buck
 • Verschenen:

  15 juli 2019
 • Uitgave:

  ISBN 9789045217147
  Uitgever Karakter
  656 pagina's
 • Uitgever:

  Karakter
 • Genre:

  Roman
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (9 stemmen)
 • Omschrijving:

  Duitsland, 1902. Mathis is de 13e zoon in een boerengezin, zijn verdere leven lijkt voorbestemd tussen akkers en velden. Maar als op een dag een jaarmarkt zijn dorp aandoet, ziet hij dat de wereld groter is dan het dorp waar hij opgroeide. Hij maakt kennis met een wereld waarin elektrische wonderen, curiositeiten en schitterende shows op hem lijken te wachten. Hij wil mee en deelgenoot worden. Samen met de andere artiesten begint Mathis zijn bijzondere reis.

  Na dertig jaar optreden als "röntgen-artiest' op de jaarmarkt leeft Mathis samen met zijn vrouw in een woonwagenkamp aan de rand van Berlijn. Het is de vooravond van de Tweede Wereldoorlog; duistere tijden zijn aangebroken. Er komen verbodsborden voor optredende kunstenaars en showruimtes worden dichtgetimmerd. Tijdens geheime bijeenkomsten blijven de artiesten elkaar ontmoeten, zo houden ze het verleden in stand. Ondertussen schrijft Mathis een boek, vol met met geheimen die onder geen enkel beding in verkeerde handen mogen vallen. Ontdek deze geheimen in Het boek van de vergeten artiesten.

Meer info

Toegevoegd door: