• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Furie RECENSIE

Samenvatting

Engeland, 1998. Een zestienjarig meisje wordt dood gevonden op het terrein van een Britse meisjesschool. Ze is volledig in het wit gekleed en zit op een schommel. Haar doodsoorzaak is onbekend. Vier meisjes weten wat er gebeurd is. Ze hebben altijd gezwegen. Tot nu.

Heden. Na een ongeluk waarbij haar vader en zus omkwamen, krijgt Violet een studiebeurs voor Elm Hollow Academy, een prestigieuze particuliere meisjesschool. De school ligt in een stil kustplaatsje met een zwarte geschiedenis – in de zeventiende eeuw vonden er heksenprocessen plaats. Violet sluit vriendschap met drie meisjes en wordt meegesleept door hun fascinatie voor hekserij en occultisme. Maar wanneer negen maanden na haar vermissing het lichaam van een voormalig lid van het vriendinnengroepje wordt gevonden, begint Violet te twijfelen aan haar vrienden, haar docenten en zelfs aan haar eigen beoordelingsvermogen.

Prachtige quote: ‘Het is een kracht die je als meisje leert en nooit meer vergeet: het vermogen om je leeftijdsgenoten met weinig meer dan één blik in de hiërarchie te plaatsen.’

Mijn mening

De tekst op de achterflap en de proloog hebben hoge verwachtingen van dit boek bij mij gewekt. In het begin vond ik het zeker beeldend geschreven en haar verwijzingen naar schilders en dichters sprak me erg aan. Daarna kon het boek me steeds minder bekoren, moest het erg vaak wegleggen en ook vaak opnieuw lezen omdat mijn aandacht erg verslapte. De personages en de omstandigheden waren verwarrend en konden helaas mijn verwachtingen niet waarmaken.

Conclusie

Een sterke proloog, heksen, mysterieuze omstandigheden, nieuwe vriendschappen, ook spannende passages en uiteindelijk door willen lezen om te weten hoe het eindigt. Mocht dit alles je aanstaan, ga ervoor iedereen heeft andere interesses en verhalen waar hij/zij blij van wordt.

Furie

 • Auteur:

  Katie Lowe
 • Verschenen:

  24 september 2019
 • Uitgave:

  ISBN 9789400510210
  Uitgever A.W. Bruna
  416 pagina's
 • Uitgever:

  A.W. Bruna
 • Genre:

  Thriller
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (22 stemmen)
 • Omschrijving:

  Je zou er een moord voor doen om bij ze te horen... Een weergaloze literaire thriller voor liefhebbers van De verborgen geschiedenis en The Craft.


  Na een ongeluk waarbij haar vader en zus omkwamen, krijgt Violet een studiebeurs voor Elm Hollow Academy, een prestigieuze particuliere meisjesschool. De school ligt in een stil kustplaatsje dat een nogal zwarte geschiedenis heeft – in de zeventiende eeuw vonden er heksenprocessen plaats.

  Violet sluit vriendschap met drie meisjes en wordt meegesleept door hun fascinatie voor hekserij en occultisme. Maar wanneer negen maanden na haar vermissing het lichaam van een voormalig lid van het vriendinnengroepje wordt gevonden, begint Violet te twijfelen aan haar vrienden, haar docenten en zelfs aan haar eigen vermogen om realiteit van mythes te onderscheiden.

Meer info