• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: We moeten dapper zijn RECENSIE

Hij is uit.... en wat is nu mijn mening.. ooh ik zou zo graag willen dat ik dol-enthousiast was. Maar helaas.. ik geef het boek 3 sterren bij mijn Goodreeds pagina...

Niet echt veel he. voor een boek waar iemand 5 jaar over gedaan heeft om hem te schrjven.

Het is een "mooi boek" Ik vind het niet een oorlogswaardig verhaal. Het boek speelt zich af ten tijde van de oorlog, maar het leeft niet echt, de oorlog.Vind het jammer dat het niet meer een oorlogsverhaal is geworden.

Het gaat over Ellen, een vrouw die een klein meisje in de bus vind, Pamela. Pamela mag bij hun blijven tot haar familie is gevonden. (dat is ten tijde van de oorlog) Maar dan gaat de rest van het boek over Ellen.

Ik vind dat het wel fijn geschreven is. Leest makkelijk maar je gaat van verleden naar nu en weer terug. Af en toe wist ik niet meer waar ik was.

Tenslotte, Ben blij dat ik hem mocht lezen, maar ben niet mega enthousiast,

We moeten dapper zijn

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (13 stemmen)
 • Omschrijving:

  Diep in slaap lag ze op de achterbank van de bus. Knietjes opgetrokken, duim in de mond. Ze was een jaar of vier, vijf. Ik keek om. De laatste passagiers schuifelden het gangpad door. 'Bij wie hoort dit meisje?' riep ik. Niemand reageerde.

  December 1940. Duitse bommen vallen op Southampton, en de bewoners vluchten naar de omliggende dorpen. In Upton vindt de pasgetrouwde Ellen Parr een meisje, slapend achter in een bus. De kleine Pamela is, zo lijkt het, moederziel alleen.
  Ellen heeft altijd gedacht dat ze geen kinderen wil, maar wanneer ze Pamela bij zich in huis neemt, blijft niets bij het oude: het verleden dat ze achter zich had gelaten en de toekomst waarvan ze had gedroomd.
  Terwijl de oorlog voortwoedt, wordt de band tussen Ellen en Pamela steeds sterker. Maar als de gevechten ophouden begint het besef te dagen dat het nooit de bedoeling was dat Pamela bij haar zou blijven...
  We moeten dapper zijn is een roman over moed en tederheid, over ontberingen en vriendschap, en over de ongelofelijke kracht van de liefde voor een kind.

   

Meer info

Toegevoegd door: