• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Furie - Magisch realistische thriller die tijd nodig heeft om te landen RECENSIE

Katie Lowe schreef met Furie een bijzonder boek in de trant van De Verborgen Geschiedenis, waarin veel ruimte is voor magie en mythologie.

Haar schrijfstijl is vooral aan het begin erg wennen. De auteur maakt namelijk gebruik van lange zinnen, wel onderbroken door komma’s. Door bijvoorbeeld de omgeving of iemands gemoedstoestand te beschrijven. Dit maakt dat de aandacht soms wat verslapt en je als lezer goed moet kijken, van wat staat er nu precies. Maar naarmate het verhaal vordert neemt dit gevoel af. De schrijfstijl is dan juist prettig, omdat het ervoor zorgt dat je de omgeving waar het boek zich afspeelt, heel erg goed voor kunt stellen.

Wat betreft de personages maakt vooral Violet indruk. Omdat je het verhaal door haar ogen beleefd, leer je haar het best kennen. Je vraagt je bij sommige van haar keuzes wel af, waarom ze nu juist deze weg kiest. Maar dit is wel tekenend dat de hoofdpersonage je wel raakt. Zoals eerder gezegd is er in het verhaal veel ruimte voor mythologie en de geschiedenis van magie. Dit is heel interessant, maar wel veel informatie. Voordeel hierbij is wel dat je daardoor geneigd bent om Furie nogmaals te willen lezen.

Aan het einde van het boek komen de verhaallijnen mooi bij elkaar en levert dit ook een mooie plottwist op. De cirkel is rond en dit is, gezien het boek draait om hekserij, wel een heel passend gevoel. Furie is een geschikt boek voor mensen, die net even dat beetje meer zoeken in een roman.

Furie

 • Auteur:

  Katie Lowe
 • Verschenen:

  24 september 2019
 • Uitgave:

  ISBN 9789400510210
  Uitgever A.W. Bruna
  416 pagina's
 • Uitgever:

  A.W. Bruna
 • Genre:

  Thriller
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (22 stemmen)
 • Omschrijving:

  Je zou er een moord voor doen om bij ze te horen... Een weergaloze literaire thriller voor liefhebbers van De verborgen geschiedenis en The Craft.


  Na een ongeluk waarbij haar vader en zus omkwamen, krijgt Violet een studiebeurs voor Elm Hollow Academy, een prestigieuze particuliere meisjesschool. De school ligt in een stil kustplaatsje dat een nogal zwarte geschiedenis heeft – in de zeventiende eeuw vonden er heksenprocessen plaats.

  Violet sluit vriendschap met drie meisjes en wordt meegesleept door hun fascinatie voor hekserij en occultisme. Maar wanneer negen maanden na haar vermissing het lichaam van een voormalig lid van het vriendinnengroepje wordt gevonden, begint Violet te twijfelen aan haar vrienden, haar docenten en zelfs aan haar eigen vermogen om realiteit van mythes te onderscheiden.

Meer info