• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Fluisternetwerk RECENSIE

Sloane, Ardie, Grace en Rosalita werken al jaren bij Truviv Inc. Het plotselinge overlijden van de directeur betekent dat hun baas, Ames, waarschijnlijk de leding over het hele bedrijf zal krijgen. Ames wordt al jaren omringd door geruchten over hoe hij vrouwen behandelt. Deze geruchten zijn altijd genegeerd, onder de tafel geveegd door degenen hogerop. Deze keer, als ze ontdekken dat Ames zich ongepast gedraagt, zullen ze het niet zomaar laten gaan. Deze keer is het genoeg geweest. Het besluit van Sloane en haar collega's ontketent een catastrofe in het kantoor. Leugens zullen worden ontmaskerd. Geheimen zullen worden onthuld. En niet iedereen  zal het overleven. Al hun levens, als vrouwen, moeders, echtgenotes, vriendinnen, zelfs als tegenstanders, zullen dramatisch veranderen.

Het verhaal begint met één zin die de toon zet voor het hele boek. "Had maar naar ons geluisterd, dan zou dit niet gebeurt zijn...". Die ene zin trekt meteen mijn aandacht en maakt dat ik wil weten wat er gebeurt is, wie heeft er niet geluisterd? Het verhaal wordt in twee lijnen verteld. Enerzijds heb je getuigenverslagen en verhoren van na de gebeurtenis. Anderzijds heb je het chronologische verhaal. Niet eerder heb ik een boek gelezen dat zo actueel is (#MeToo) en gevoeld hoe pijnlijk waar het verhaal is. Het boek leest prima weg en is fijn voor tussendoor. Je kan het boek vrij gemakkelijk wegleggen en later weer oppakken. De spanning die het boek met die eerste zin opbouwt, blijft niet gedurende het gehele verhaal aanweizg. Pas op driekwart van het boek komen de plottwists en keert de spanning terug. Het is een boek dat gelezen mag worden, zeker in deze tijd van me too. Het geeft de pijnlijke realiteit weer en toont de kracht van vrouwen. Het wordt tijd dat er geluisterd wordt.

Fluisternetwerk

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (16 stemmen)
 • Omschrijving:

  "Als je maar naar ons had geluisterd,' vertellen de vrouwen op de eerste bladzijde van Fluisternetwerk, "dan zou dit allemaal niet gebeurd zijn…'

  Razendspannende roman voor liefhebbers van Liane Moriarty en Big Little Lies

  Sloane, Ardie, Grace en Rosalita werken al jaren bij Truviv, Inc. Het plotselinge overlijden van de directeur betekent dat hun baas, Ames, waarschijnlijk de leiding over het hele bedrijf zal overnemen. Ames wordt al jaren omringd door geruchten over hoe hij vrouwen behandelt. Deze geruchten zijn altijd genegeerd, onder de tafel geveegd door degenen hogerop.

  Maar de wereld is veranderd, en de vrouwen bezien zijn promotie nu in een ander licht. Deze keer, als ze ontdekken dat Ames zich ongepast gedraagt, zullen ze het niet zomaar laten gaan. Deze keer zullen ze besluiten dat het genoeg is geweest.

  Het besluit van Sloane en haar collega's zet een catastrofale beweging in gang in het kantoor. Leugens zullen worden ontmaskerd. Geheimen zullen worden onthuld. En niet iedereen zal het overleven. Al hun levens – als vrouwen, moeders, echtgenotes, vriendinnen, zelfs als tegenstanders – zullen dramatisch veranderen.

Meer info