• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Fluisternetwerk RECENSIE

Fluisternetwerk is de eerste roman voor volwassenen van Chandler Baker, die al 5 youngadult boeken op haar naam heeft staan.

Fluisternetwerk beschrijft de nog steeds scheve verhoudingen tussen mannen en vrouwen op de juridische afdeling van een groot bedrijf. De advocaten Sloane, Ardie en Grace proberen hun nieuwe collega Katherine te waarschuwen voor hun leidinggevende Ames, maar ze wil niet luisteren. Ames wordt waarschijnlijk de nieuwe baas van het hele bedrijf. Over hem gaan al jaren geruchten dat hij zich tegenover vrouwen niet netjes gedraagt. Als dit ongepaste gedrag zich nog een keer voordoet, is voor de dames de maat vol en zorgen ze ervoor dat hij er dit keer niet mee wegkomt. Alleen hebben ze niet kunnen voorzien wat hun besluit tot gevolgen heeft.

Fluisternetwerk beschrijft een heel actueel onderwerp, mede dankzij #metoo. Hoewel het boek traag op gang komt, heeft het een spannend einde.

 

Fluisternetwerk

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (5 stemmen)
 • Omschrijving:

  "Als je maar naar ons had geluisterd,' vertellen de vrouwen op de eerste bladzijde van Fluisternetwerk, "dan zou dit allemaal niet gebeurd zijn…'

  Razendspannende roman voor liefhebbers van Liane Moriarty en Big Little Lies

  Sloane, Ardie, Grace en Rosalita werken al jaren bij Truviv, Inc. Het plotselinge overlijden van de directeur betekent dat hun baas, Ames, waarschijnlijk de leiding over het hele bedrijf zal overnemen. Ames wordt al jaren omringd door geruchten over hoe hij vrouwen behandelt. Deze geruchten zijn altijd genegeerd, onder de tafel geveegd door degenen hogerop.

  Maar de wereld is veranderd, en de vrouwen bezien zijn promotie nu in een ander licht. Deze keer, als ze ontdekken dat Ames zich ongepast gedraagt, zullen ze het niet zomaar laten gaan. Deze keer zullen ze besluiten dat het genoeg is geweest.

  Het besluit van Sloane en haar collega's zet een catastrofale beweging in gang in het kantoor. Leugens zullen worden ontmaskerd. Geheimen zullen worden onthuld. En niet iedereen zal het overleven. Al hun levens – als vrouwen, moeders, echtgenotes, vriendinnen, zelfs als tegenstanders – zullen dramatisch veranderen.

Meer info