• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Fluisternetwerk RECENSIE

Een groot bedrijf in Amerika in een wolkenkrabber van 19 verdiepingen. Het is de werkplek van Sloane, Grace en Ardie, drie advocates die worstelen met hun vrouw zijn in een mannenwereld. Constant op de tenen lopen, meedoen met de mannen en alles maar goed vinden. Dat kan zo niet langer, het is tijd om op de barricaden te gaan staan!

Wanneer Katherine wordt aangenomen en op hun afdeling komt werken begint er wat te veranderen. Ze is aangenomen door Ames hun baas en ieder van hun heeft wel iets over hem te zeggen, hoewel het meeste ervan niet is uitgesproken. Dan overlijdt ook nog de grote directeur en komt Ames in aanmerking voor de hoge functie. Maar dan zal hij onaantastbaar zijn. Het is mede aanleiding voor de dames om hem aan te klagen voor ongewenste intimiteiten en dat brengt een hoop ellende met zich mee.

Fluisternetwerk is een roman met een bijzonder opbouw. Het gaat traag en langzaam, maar heel zorgvuldig uitgewerkt. We leren de vrouwen goed kennen met hun zekerheden, maar vooral hun onzekerheden. Het verdedigen van hun plek in een maatschappij waar mannen nog altijd met alles weg lijken te komen en vrouwen moeten knokken voor hun positie blijkt een stressvolle bezigheid.

De verhalen van deze dames worden onderbroken door verslagen van getuigenverklaringen. Snel wordt duidelijk dat de drie vrouwen worden ondervraagd in verband met een overlijden iemand binnen het bedrijf. Wat er precies is gebeurd wordt langzaam duidelijk door de constante perspectief wisselingen tussen Sloan, Grace en Ardie. Het einde krijgt eindelijk pit en snelheid en dan blijkt hoe zorgvuldig het boek is opgebouwd. Alles valt op zijn plek en de schrijfster zorgt nog voor een paar verrassingen.  Jammer van de trage opbouw, maar het einde maakt veel goed.

Een roman die past in deze tijd waarin #metoo vaak het nieuws haalt. Waarin mannen versus vrouwen in een groot bedrijf een thema is wat goed is uitgewerkt met alle heftige gevolgen van dien.

Fluisternetwerk

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (16 stemmen)
 • Omschrijving:

  "Als je maar naar ons had geluisterd,' vertellen de vrouwen op de eerste bladzijde van Fluisternetwerk, "dan zou dit allemaal niet gebeurd zijn…'

  Razendspannende roman voor liefhebbers van Liane Moriarty en Big Little Lies

  Sloane, Ardie, Grace en Rosalita werken al jaren bij Truviv, Inc. Het plotselinge overlijden van de directeur betekent dat hun baas, Ames, waarschijnlijk de leiding over het hele bedrijf zal overnemen. Ames wordt al jaren omringd door geruchten over hoe hij vrouwen behandelt. Deze geruchten zijn altijd genegeerd, onder de tafel geveegd door degenen hogerop.

  Maar de wereld is veranderd, en de vrouwen bezien zijn promotie nu in een ander licht. Deze keer, als ze ontdekken dat Ames zich ongepast gedraagt, zullen ze het niet zomaar laten gaan. Deze keer zullen ze besluiten dat het genoeg is geweest.

  Het besluit van Sloane en haar collega's zet een catastrofale beweging in gang in het kantoor. Leugens zullen worden ontmaskerd. Geheimen zullen worden onthuld. En niet iedereen zal het overleven. Al hun levens – als vrouwen, moeders, echtgenotes, vriendinnen, zelfs als tegenstanders – zullen dramatisch veranderen.

Meer info