• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Fluisternetwerk RECENSIE

Na het overlijden van hun baas worden 4 vrouwen geconfronteerd met een, waarschijnlijke, opvolger die ze liever niet hadden gewild. Ames staat bekend om zijn neerbuigende houding tegenover vrouwen en spraakmakende geruchten die altijd door hogerop zijn weggemoffeld. Maar deze vrouwen besluiten in actie te komen. Ze laten zich niet meer in een hoekje drukken, met alle gevolgen van dien. 

Het verhaal komt doordat het begint met een mysterieuze getuigenverklaring direct bij je binnen, en maakte je nieuwsgierig naar wat er toch allemaal gebeurt bij dit bedrijf. 

Maar helaas vertraagt het verhaal al snel en leg je het steeds iets makkelijker weg om er daarna weer moeizaam in te komen. Maar naarmate je het einde nadert laait je nieuwsgierigheid weer op en zul je verstelt zijn door het verrassende einde. 

“Ze wees naar de deur en ging zachter praten: ‘Ik denk dat ik deze keer misschien wil voorkomen dat het offerlam wordt geslacht. Misschien heb je haar al rond zien draven. Ongeveer één vijfenzestig. Bobje. Lief snoetje. Tevreden?’ Ze pakte haar tas op en zwiepte die over haar rechterschouder. ‘Het is maar één drankje.’”

Het onderwerp van het boek is erg actueel en het is goed dat Chandler Baker voor dit moeilijke onderwerp heeft gekozen, vooral omdat ze ook de kant van de vrouwen belicht dat het niet altijd makkelijk is om voor jezelf op te komen. Dat wat voor een man werkt bij een vrouw wordt afgekraakt en je steeds harder moet werken om hetzelfde respect te krijgen als een man in een gelijke functie. Dit maakt dat het verhaal zeker boeiend is en iets wat goed is om te hebben gelezen. 

“Wij zijn altijd op zoek naar de perfecte man [...] Dit perfecte exemplaar zou bestaan uit de essentiële eigenschappen: hij deelde zijn eten en bestelde altijd een nagerecht. Als we een boek aanraadden, kocht het het zonder eerst aan een vriend te vragen of die het ermee eens was.[...] Hij trok onze feministische idealen nooit in twijfel als we weigerden insecten dood te trappen of de olie te verversen. [...] Het maakte hem niet uit als wij meer geld verdienden als hij. Hij hield van vrouwen van zijn eigen leeftijd. We waren altijd redelijk en irrationeel, cynisch en naief, maar altijd, altijd op jacht.”

Chandler Baker heeft ontzettend herkenbare dingen in het boek gestopt en als vrouw zijnde zul je vaak in je hoofd, ‘ja dat doe ik ook’, zeggen, en daar natuurlijk om lachen. Dit is daarom echt een herkenbaar en actueel boek wat in sommige gevallen sneller had mogen gaan maar waarbij het einde veel goed maakt. 

Chandler Baker is bedrijfsjurist en schreef al meerdere young adult boeken. Fluisternetwerk is haar eerste roman.

Fluisternetwerk

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (16 stemmen)
  • Omschrijving:

    "Als je maar naar ons had geluisterd,' vertellen de vrouwen op de eerste bladzijde van Fluisternetwerk, "dan zou dit allemaal niet gebeurd zijn…'

    Razendspannende roman voor liefhebbers van Liane Moriarty en Big Little Lies

    Sloane, Ardie, Grace en Rosalita werken al jaren bij Truviv, Inc. Het plotselinge overlijden van de directeur betekent dat hun baas, Ames, waarschijnlijk de leiding over het hele bedrijf zal overnemen. Ames wordt al jaren omringd door geruchten over hoe hij vrouwen behandelt. Deze geruchten zijn altijd genegeerd, onder de tafel geveegd door degenen hogerop.

    Maar de wereld is veranderd, en de vrouwen bezien zijn promotie nu in een ander licht. Deze keer, als ze ontdekken dat Ames zich ongepast gedraagt, zullen ze het niet zomaar laten gaan. Deze keer zullen ze besluiten dat het genoeg is geweest.

    Het besluit van Sloane en haar collega's zet een catastrofale beweging in gang in het kantoor. Leugens zullen worden ontmaskerd. Geheimen zullen worden onthuld. En niet iedereen zal het overleven. Al hun levens – als vrouwen, moeders, echtgenotes, vriendinnen, zelfs als tegenstanders – zullen dramatisch veranderen.

Meer info