• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Simpel RECENSIE

Één van de dingen die je Ottolenghi kan verwijten is dat zijn recepten niet echt eenvoudig zjjn. Maar daar komt met Simpel verandering in. Hij verplicht zichzelf om het echt Simpel te houden én met vaak niet meer dan 10 ingrediënten te koken. Daarmee wordt Ottolenghi meteen voor heel veel kookliefhebbers veel toegankelijker.

Yotam Ottolenghi heeft gewerkt in sterrenrestaurants en zelf heeft hij ook een aantal restaurants, toch is hij vooral bekend van zijn inmiddels wereldberoemde kookboeken. Ottolenghi komt uit Israël en dat zie je terug in zijn recepten. Zijn vorige kookboeken ‘Plenty, ‘Nopi’ en ‘Sweet’ waren bestsellers, een soort van Hype misschien wel. Ottolenghi-ingrediënten vinden dan ook gretig aftrek in zijn winkels én in zijn webshop.

De naam Simpel heeft een dubbele betekenis. Naast 'eenvoudig' staat het ook voor: (S)nel, (I)ngrediënten, niet meer dan 10, (M)aak van te voren, (P)rovisiekast, (E)envoudiger dan u denkt, (L)ui. Uiteraard wordt hier in het boek verder op ingegaan.

Bij Ottolenghi verwacht je veel groenten. De eerste helft van het boek gaat dan ook voornamelijk over rauwe én gare groenten. Ook bij de vlees- en visgerechten blijft groente een belangrijke rol spelen. Vlees blijft beperkt tot veel lam, een beetje kip, weinig rund en één keer varken. Bij vis is er meer variatie. De geroosterde zeebaars met sojasaus en gember gaan we hier zeker nóg een keer eten. Bij ieder recept staat aangegeven welke letter van het woord Simpel van toepassing is. Zo staat bij het recept van de zeebaars de M(aak van te voren) en de E(envoudiger dan je denkt) .

De desserts zijn ook Simpel gehouden. Appeltaart, Nutellarolletjes en Nederlandse Arretjescake, die vier van de zes letters bevat (I.M.P.L.). Lekker hoor!

Aan het einde van het boek staat een aantal suggesties voor menu's voor verschillende gelegenheden. Dat is een fijne aanvulling omdat de recepten soms zowel als hoofd-, bij- of nagerecht kunnen worden geserveerd.

Simpel maakt Yotam Ottolenghi zeker toegankelijk voor de enthousiaste thuiskok die net even wat anders op tafel wil zetten. Simpel is hét perfecte decembercadeau.

Simpel

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (2 stemmen)
  • Omschrijving:

    Eenvoud? Het lijkt onwaarschijnlijk bij een kookboek van Yotam Ottolenghi, maar zijn nieuwe kookboek SIMPEL staat vol met eenvoudig te bereiden gerechten, zonder af te doen aan de typische Ottolenghi-smaak of verrassing. Van avocadoboter op toast met tomatensalsa, heerlijke saffraan-mosterdscones met cheddar en piccalilly tot burrata met gegrilde druiven en basilicum of een
    bevroren munt-en-pistache-chocoladecake.

    SIMPEL bevat gerechten die een lust voor het oog zijn en verleidelijk smaken. Met handige iconen zie je in een oogopslag welke kenmerken betrekking hebben op het betreffende recept.

Meer info

Toegevoegd door: