• mijn waardering

(Ledenrecensie) VEG is TOP RECENSIE

Acht jaar deed hij erover, maar nu is er dan VEG van Jamie Oliver. De chef richt zich in zijn nieuwste boek op vegetarisch koken. Hij doet dit in de voor hem zo herkenbare stijl. Snel, gemakkelijk uitgelegd en op zo een manier weergegeven dat het water je bij het bekijken van het boek al in de mond loopt. VEG bestaat uit verschillende hoofdstukken, natuurlijk is het grootste deel bestemd voor recepten. Maar liefst 115 stuks. In tegenstelling tot wat veel mensen denken zijn deze niet vegan, maar vegetarisch. Dus let op wat je verwachtingen zijn. Wel is ongeveer een derde van het boek vegan. Hiernaast is er een deel met uitleg over een gezonde voedingsstijl, een deel met hints en tips en een deel met bijvoorbeeld een lijst met de beste vegetarische kazen.

VEG is prachtig vormgegeven met de voor de kookboeken van Jamie kenmerkende schitterende foto’s. Weinig persoonlijke anekdotes in dit boek, maar wel een overdaad een tips en tricks. Geschikt voor als je volledig vegetariër bent, maar niet minder geschikt voor als je gewoon eens wat vaker vlees wilt laten staan of als je iemand te eten krijgt die geen vlees of vis eet en je eens iets anders wilt serveren dan een gevulde tomaat. Kortom, een top boek wat hier veelvuldig gebruikt gaat worden!

VEG

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    Meer dan 55% van Nederland is flexitariër en eet drie of meer dagen per week geen vlees. Jamie biedt hét antwoord op de groeiende vraag naar recepten met groenten in de hoofdrol, met een boek bomvol simpele, smaakvolle en superlekkere gerechten. Voor alle vega’s, flexitariërs en diegenen die meer groenten aan hun menu willen toevoegen, en iedereen die gewoon wil genieten van fantastische recepten!

Meer info

Toegevoegd door: