• mijn waardering

(Ledenrecensie) Van sneeuw in de Schotse hooglanden tot flamencodanseressen in Sacromonte RECENSIE

In Maan laat Riley ons verder kennismaken met de spirituele Taygete D'Aplièse. Ook dit keer bestaat het boek uit twee verhaallijnen. In het heden volg je Tiggy in de Schotse hooglanden en in het verleden maak je kennis met  Lucía, de grootmoeder van Tiggy. Lucía maakte deel uit van de arme zigeuner gemeenschap in Sacromonte Granada Spanje, waar ze uitgroeit tot een legendarische flamenco danseres. 

Wat opvalt in dit deel is dat Pa Salt in zijn afscheidsbrief meteen verteld waar Tiggy in Granada moet zijn om meer te weten te komen over haar achtergrond. Wel ligt hierdoor de nadruk minder op de zoektocht naar het verleden en meer op de persoonlijke ontwikkeling van Tiggy zelf. 

Riley weet zo te schrijven dat je je als lezer bijna deel voelt van de flamencodans. De vele emoties en passie die hierbij komen kijken spatten van de bladzijden af. Dit maakt Maan ook zo’n goed boek. 

Ondanks het ruim 600 bladzijden tellende boek vlieg je door de hoofdstukken heen. Riley heeft een vlotte en fijne schrijfstijl. Daarnaast blijf je als lezer nieuwsgierig hoe het met Tiggy in het heden en Lucía in het verleden afloopt. Dat blijft tot het einde aan toe spannend.  

Maan is wederom een fenomenaal boek in de Zeven Zussen serie van Riley. Van begin tot eind ben je geboeid en word je meegezogen in de sneeuw van de Schotse hooglanden enerzijds en de flamencodansers in Sacromonte anderzijds. 

De zeven zussen - Maan

 • Auteur:

  Lucinda Riley
 • Verschenen:

  8 januari 2019
 • Uitgave:

  ISBN 9789401610247
  Uitgever Xander
  606 pagina's
 • Uitgever:

  Xander
 • Genre:

  Roman
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (5 stemmen)
 • Omschrijving:

  Na de dood van haar vader vertrekt Tiggy D'Aplièse naar de afgelegen bossen van Schotland om daar te doen wat ze het liefste doet: werken met dieren. Ze komt terecht op het landgoed van de intrigerende maar moeilijk te doorgronden Charlie Kinnaird.
  Op het landgoed leert Tiggy de oude Chilly kennen, die haar vertelt dat ze een speciale gave heeft en dat het lot bepaald heeft dat hij haar op het pad van haar verleden zal brengen. Hij stuurt haar naar het Spaanse Granada om daar het spoor van de zigeunergemeenschap van Sacromonte te volgen. Wat is haar connectie met de fenomenale flamencodanseres La Candela?
  Langzaamaan ontrafelt Tiggy haar exotische maar gecompliceerde verleden. Tegelijkertijd krijgt ze kans haar eigen bijzondere gave steeds verder te ontwikkelen. Maar wanneer het lot een onverwachte wending neemt, zal ze moeten beslissen of ze in Granada blijft, of teruggaat naar Kinnaird, en Charlie…
  De zeven zussen – Maan is het vijfde deel uit de zevendelige serie over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent.

Meer info

Toegevoegd door: