• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Iskari 1 - De laatste Namsara RECENSIE

Iskari: De laatste Namsara is het spannende verhaal van Asha, de dochter van de Drakenkoningin en een onverschrokken jaagster. Als kind kwam ze noodlottig in aanraking met Kozu, de Eerste draak, en sindsdien jaagt ze op hem en andere draken.

Alles komt in een versnelling als ze van haar vader een uitweg krijgt om niet te hoeven trouwen met Jarek, zijn vreselijke commandant: als ze hem de kop van Kozu brengt, is de trouwerij van de baan. Maar verraad ligt op de loer en zijn haar herinneringen met de draak wel juist?

Wat is dit een geweldig goed boek. Spanning, magie en mythische verhalen (alleen al die verhalen zijn schitterend) lopen naadloos door elkaar. De schrijfstijl is heerlijk, het verhaal leest als een trein.

Asha is een heel mooi personage: krachtig, niet bang, gefascineerd door de oude verhalen, maar ook vol emotie. De andere karakters, zoals Jarek, nichtje Safire, komen ook goed over.

Tegen het eind van het verhaal komt alles samen, maar er blijft genoeg over om te verlangen naar het vervolg en, half september 2019, naar het laatste deel. Dit eerste deel smaakt naar meer.

Ik vond het een prachtig, meeslepend geschreven verhaal en kan het absoluut aanbevelen!

Iskari 1 - De laatste Namsara

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (4 stemmen)
 • Omschrijving:

  In den beginne was de Oude eenzaam. Daarom maakte hij twee metgezellen voor zichzelf. De eerste noemde hij Namsara. De tweede metgezel noemde hij Iskari. Waar Namsara blijdschap en liefde bracht, bracht Iskari dood en verderf.

  Asha is niet alleen de dochter van de koning van Firgaard, maar ook de Iskari; de meest gevreesde drakendoder van het land. Dit kan haar echter niet redden van wat haar thuis te wachten staat: een gedwongen huwelijk met de meedogenloze, vreselijke commandant van haar vaders leger.

  Er is één uitweg: Asha kan haar vrijheid terugkopen in ruil voor de kop van Kozu, de gevaarlijkste draak van Firgaard -en ook de draak die verantwoordelijk was voor de totale verwoesting van haar stad.

  Tijdens de jacht ontrafelt Asha een eeuwenoud geheim over het lot van de Iskari en de laatste Namsara. Met hulp van een stiekeme vriend - de slavenjongen Torwin, die toebehoort aan de familie van haar verloofde - moet Asha achter de waarheid zien te komen, ook al zet ze daarbij haar leven en dat van Torwin op het spel.

Meer info

Toegevoegd door: