• mijn waardering

(Ledenrecensie) Schaduw - Lucinda Riley RECENSIE

In Schaduw vertelt Lucinda Riley ons het verhaal van Star D’Aplièse. Ook in dit derde deel bestaat het boek uit twee verhaallijnen. Het heden speelt zich af in Londen waar ze samen met haar jongere zusje Cece een appartement heeft gekocht. Beide meisjes zijn vrij kort na elkaar door Pa Salt geadopteerd, waardoor ze samen opgegroeid zijn. Hierbij stond Star eigenlijk altijd in de schaduw van Cece, wat verwijst naar de titel van dit boek. Nadat Star hoort dat haar adoptievader Pa Salt is overleden begint ze aan de hand van de brief die Pa Salt haar na laat de zoektocht naar het verleden.

In de brief van Pa Salt krijgt ze vier aanwijzingen naar haar verleden: de naam Flora MacNichol, het adres van een boekenwinkel in Londen, een beeldje van een zwarte kat en de coördinaten van haar geboorteadres. Hiermee wordt ook meteen de link naar de verhaallijn uit het verleden gelegd. Deze tweede verhaallijn begint begin twintigste eeuw waarbij Flora MacNichol centraal staat. Riley weet ook nu weer een aantal waargebeurde historische elementen in het verhaal te verwerken. Zo spelen het Britse Koningshuis en Beatrix Potter een belangrijke rol in het leven van Flora MacNichol. Als lezer word je enorm geboeid door het verhaal van Riley.

Alle drie de delen van de Zeven Zussen kennen ongeveer dezelfde opbouw. Elk van de zussen krijgt te horen dat hun adoptievader is overleden en gaan aan de hand van een brief met aanwijzingen op zoek naar hun afkomst. Hun roots zijn tot nu toe echter totaal verschillend. Wel blijf je als lezer elke keer aan het einde van het verhaal met veel onbeantwoorde vragen zitten.

Riley weet in dit derde deel van de Zeven Zussen met Star in de hoofdrol wederom een krachtige roman op de boekenplanken neer te leggen. Ze laat ons als lezer achter met genoeg vragen om in spanning af te wachten tot de volgende delen verschijnen. Meer dan de moeite waard om te lezen.

De zeven zussen - Schaduw

  • Auteur:

    Lucinda Riley
  • Verschenen:

    12 april 2018
  • Uitgave:

    ISBN 9789401608718
    Uitgever Xander
    576 pagina's
  • Uitgever:

    Xander
  • Genre:

    Roman
  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (10 stemmen)
  • Omschrijving:

    Star D'Aplièse staat op een keerpunt in haar leven. Na de dood van haar vader, heeft ook zij net als haar zussen, de opdracht gekregen op zoek te gaan naar haar afkomst. Er is alleen één ding dat haar tegenhoudt: haar zusje CeCe, waar ze alles mee deelt. Als ze uiteindelijk met lichte tegenzin naar Londen vertrekt, gaat een nieuwe wereld voor haar open.
    Daar ontdekt Star het bestaan Flore MacNichol, een onafhankelijke, geëmancipeerde vrouw die honderd jaar geleden leefde en die na haar jeugd op het Engelse platteland naar het bruisende Londen vertrok. Ze maakte daar kennis met nieuwe idealen en tradities en vond de ruimte om haar identiteit te ontplooien. Zal Star in Londen eenzelfde transformatie doormaken en eindelijk uit de schaduw van haar zusje kunnen stappen?

Meer info

Toegevoegd door: