• mijn waardering

(Ledenrecensie) Mooi debuut in de Zeven Zussen reeks RECENSIE

De Zeven Zussen is het ‘debuut’ in de nieuwe serie van Lucinda Riley. Maia en haar zussen zijn als baby geadopteerd door Pa Salt. Op Villa Atlantis zijn de meiden in de liefdevolle aanwezigheid van huishoudster Marina, veelal Ma genoemd, opgegroeid. Wanner Pa Salt plots overlijdt komen de meiden bijeen op Atlantis aan het meer van Genève in Zwitserland waar ze allemaal een brief overhandigt krijgen met aanwijzingen naar hun afkomst.

Pa Salt heeft de zes meiden vernoemd naar het sterrenbeeld De Pleiaden, De Zeven Zusters. De zevende zus Merope woont echter niet op Atlantis, en het is dan ook een raadsels of ze wel ergens anders op de wereld woont. Ook is onduidelijk waarom juist Maia en haar zussen zijn geadopteerd. Dit geeft echter ook wel iets mysterieus aan het verhaal.

In dit eerste deel gaat Maia D’Aplièse op zoek naar haar roots en komt de tweede verhaallijn in beeld. De brief van haar adoptievader brengt haar naar Rio de Janeiro. Hier maken we kennis met Izabella Rosa, waarbij de bouw van het grote Christusbeeld op de Corcovado berg centraal staat. Riley beschrijft hierover waargebeurde historische feiten. Hierdoor heb je als lezer soms het idee dat je echt aanwezig bent bij de bouw van het Christusbeeld, wat het verhaal interessant maakt.

Naast de verhaallijn uit het verleden speelt Maia in het heden een belangrijke rol. Ze leefde voor het overlijden van Pa Salt vooral een teruggetrokken leven Dit in tegenstelling tot haar vijf zussen die zich overal op de wereld hebben genesteld. Maia laat tijdens haar zoektocht een grote persoonlijke ontwikkeling zien, ze beseft dat alleen zijzelf een verandering in haar leven kan laten zien.

Lucinda Riley weet in dit debuut van De Zeven Zussen een mooi verhaal op papier te zetten. Het belooft veel goeds voor de andere delen!

De zeven zussen 1 - De zeven zussen

 • Auteur:

  Lucinda Riley
 • Verschenen:

  2 december 2018
 • Uitgave:

  ISBN 9789401609371
  Uitgever Xander
 • Uitgever:

  Xander
 • Genre:

  Roman
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (11 stemmen)
 • Omschrijving:

  Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst. Maia's verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Daar aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Het voert haar tachtig jaar terug in de tijd, naar de bouw van het wereldberoemde Christus de Verlosser-beeld én de roerige jaren twintig in Parijs. Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen?

  De zeven zussen is het eerste deel uit een zevendelige serie over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent.

Meer info

Toegevoegd door: