• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Iets om voor te leven RECENSIE

Een boek dat je eigenlijk gelijk te pakken heeft. Een mooi verhaal dat als hoofdonderwerp eenzaamheid heeft. De auteur neemt je mee in het proces van eenzaamheid, hoe het ontstaat, hoe vaak het voorkomt en dat dit ook onopgemerkt kan blijven. Door zijn fijne schrijfstijl en de nodige humor is het boek niet te serieus en lees je er vrij vlot doorheen. Ook de personages heeft hij goed neergezet. Zo hebben we Andrew die heel erg op zichzelf is en behoorlijk eenzaam. Doordat de auteur flashbacks in het verhaal heeft verwerkt leer je ook een andere kant van Andrew kennen. Je gaat hem meer begrijpen. Naarmate het boek verder gaat zie je dat Andrew opbloeit mede door Peggy. Ik denk wel dat veel mensen misschien even aan het karakter van Andrew moeten wennen maar later in het boek steelt hij toch echt een plekje in je hart. Dan hebben we Peggy nog. Zij is eigenlijk het tegenovergestelde van Andrew en dat is juist zo leuk! Haar grappige, lieve, ietwat chaotische karakter maakt haar een top vriendin voor Andrew. Het is een origineel verhaal met korte hoofdstukken. Je hebt het in een mum van tijd uit, helaas ;-) !

 

Is dit boek een aanrader? Absoluut! Het is een heerlijke feelgood roman die je niet meer weg wilt leggen! Van mij krijgt het boek dan ook 5 hartjes.

 

Iets om voor te leven

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (15 stemmen)
 • Omschrijving:

  Andrew zit vast in zijn leven, en in zijn troosteloze baan als ambtenaar waarin hij contact probeert te zoeken met de nabestaanden van eenzame overledenen. Gelukkig heeft hij een liefhebbend gezin om hem 's avonds zijn zorgen te laten vergeten. Althans, dat denken zijn collega's.
  Wat begon als een klein leugentje is inmiddels uitgegroeid tot iets groots: een fantasiewereld met een vrouw en twee kinderen. Het is voor Andrew een aangename ontsnapping uit zijn eigen eenzame bestaan. Daarom brengt de inmiddels-meer-dan-vriendschap met zijn nieuwe collega Peggy hem ook zo uit evenwicht. Durft hij alles op het spel te zetten en haar de waarheid te vertellen?
  Iets om voor te leven is een hartverwarmende roman over risico's nemen wanneer je denkt alleen te kunnen verliezen: scherp, humoristisch en levensecht.

Meer info

Toegevoegd door: