• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Simpel RECENSIE

Simpel van Ottolenghi is een kookboek dat niet kan ontbreken in de keuken van iedereen die van koken en lekker eten houdt. En het is heel simpel uit te leggen waarom: lekkere gerechten die met veel gemak op tafel kunnen worden gezet. Wie wil dat nou niet? De simpelheid van de recepten zit hem in verschillende aspecten wat kan verschillen per recept. Zo kan een gerecht snel klaar zijn of hoef je er weinig energie in de steken omdat de oven al het werk doet. Bij elk recept staat ook duidelijk aangegeven welke aspecten van SIMPEL (Snel, Ingrediënten: niet meer dan 10, Maak van tevoren, Provisiekast, Eenvoudiger dan u denkt en Lui) van toepassing zijn. Zo weet je meteen waar je aan toe bent en kun je kiezen aan welk aspect van SIMPEL je vandaag behoefte hebt.

Wat daarnaast essentieel is aan een goed kookboek, of het nou om simpele of ingewikkelde recepten gaat, is dat de recepten goed te volgen zijn en de ingrediëntenlijst duidelijk is. En dat is bij Simpel van Ottolenghi zeker het geval. Daarnaast staan er ook prachtige foto’s van de gerechten bij de recepten zodat het water je alleen al in de mond loopt bij het doorbladeren van dit boek. Er is een grote diversiteit aan recepten zodat er voor ieder wat wils te vinden is. Echte aanraders zijn de salade van runder-entrecote en het frambozenijs zonder ijsmachine.

Simpel

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Eenvoud? Het lijkt onwaarschijnlijk bij een kookboek van Yotam Ottolenghi, maar zijn nieuwe kookboek SIMPEL staat vol met eenvoudig te bereiden gerechten, zonder af te doen aan de typische Ottolenghi-smaak of verrassing. Van avocadoboter op toast met tomatensalsa, heerlijke saffraan-mosterdscones met cheddar en piccalilly tot burrata met gegrilde druiven en basilicum of een
  bevroren munt-en-pistache-chocoladecake.

  SIMPEL bevat gerechten die een lust voor het oog zijn en verleidelijk smaken. Met handige iconen zie je in een oogopslag welke kenmerken betrekking hebben op het betreffende recept.

Meer info

Toegevoegd door: