• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: De zeven zussen - Maan RECENSIE

Er zijn inmiddels nog maar weinig boekenliefhebbers die nog niet gehoord hebben van de Zeven Zussen serie van Lucinda Riley. Maan is alweer het vijfde deel van deze serie en Lucinda Riley laat hiermee zien dat het zeker mogelijk is om in ieder geval vijf succesvolle boeken rondom een basisverhaal te schrijven. Want succesvol mag deze serie, en ook dit deel weer, zeker genoemd worden. Van verschillende boekenfans in mijn omgeving heb ik al gehoord dat Maan één van hun favoriete delen tot nu toe is. En ik moet bekennen dat dit ook voor mij geldt. De combinatie van de hoge likeability van zus Tiggy en de fantastische combi van het ruige Schotland met het wervelende Granada is hier zeker een belangrijke factor in.

Daarnaast weet Lucinda Riley de lezer met haar geweldige schrijfstijl weer van begin tot einde te boeien. En de voor haar inmiddels kenmerkende combi van verhaallijnen in het heden en verleden is ook in Maan weer een groot succes. Het is bewonderenswaardig hoe ze alle verschillende tijdlijnen en personages met elkaar weet te verbinden en in het juiste tijdsperspectief weet te zetten. En er dan ook nog zo’n gemakkelijk leesbaar verhaal van weet te maken. Deze combi maakt van Maan, net als van de andere delen in de Zeven Zussen serie een echte aanrader.

 

 

De zeven zussen - Maan

 • Auteur:

  Lucinda Riley
 • Verschenen:

  8 januari 2019
 • Uitgave:

  ISBN 9789401610247
  Uitgever Xander
  606 pagina's
 • Uitgever:

  Xander
 • Genre:

  Roman
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (5 stemmen)
 • Omschrijving:

  Na de dood van haar vader vertrekt Tiggy D'Aplièse naar de afgelegen bossen van Schotland om daar te doen wat ze het liefste doet: werken met dieren. Ze komt terecht op het landgoed van de intrigerende maar moeilijk te doorgronden Charlie Kinnaird.
  Op het landgoed leert Tiggy de oude Chilly kennen, die haar vertelt dat ze een speciale gave heeft en dat het lot bepaald heeft dat hij haar op het pad van haar verleden zal brengen. Hij stuurt haar naar het Spaanse Granada om daar het spoor van de zigeunergemeenschap van Sacromonte te volgen. Wat is haar connectie met de fenomenale flamencodanseres La Candela?
  Langzaamaan ontrafelt Tiggy haar exotische maar gecompliceerde verleden. Tegelijkertijd krijgt ze kans haar eigen bijzondere gave steeds verder te ontwikkelen. Maar wanneer het lot een onverwachte wending neemt, zal ze moeten beslissen of ze in Granada blijft, of teruggaat naar Kinnaird, en Charlie…
  De zeven zussen – Maan is het vijfde deel uit de zevendelige serie over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent.

Meer info

Toegevoegd door: