• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: De nachtroos RECENSIE

Wat een geweldig boek is De nachtroos van Lucinda Riley! Het is niet haar eerste boek wat ook merkbaar is. Ze heeft zich haar kenmerkende combi tussen heden en verleden inmiddels helemaal eigen gemaakt en durft het zichzelf ook wat moeilijker te maken. In De nachtroos is dit duidelijk te merken aan de complexiteit van de meerdere verhaallijnen in heden en verleden die allemaal weer op een andere manier met elkaar in verbinding staan. Complimenten voor het succesvol weten te maken van deze uitdaging. Het geeft zeker een extra dimensie in dit superspannende verhaal wat je van begin tot einde weet te boeien.

De schrijfstijl van Lucinda Riley is net als in haar andere boeken zeer toegankelijk en gemakkelijk leesbaar. Ook is het gemakkelijk meeleven met de hoofdpersonages in dit verhaal. Vooral met Anahita die de hoofdpersoon is in het verleden. Ze krijgt meer dan haar portie verdriet in haar leven en doordat het zo gemakkelijk met haar meeleven is, is de kans groot dat je zakdoekjes nodig gaat hebben bij dit verhaal.  Maar ook in het heden is er genoeg spanning te vinden en zijn er een paar verrassende elementen. Door deze factoren is De nachtroos wat mij betreft één van de beste boeken van Lucinda Riley.

 

De nachtroos

 • Auteur:

  Lucinda Riley
 • Verschenen:

  5 oktober 2018
 • Uitgave:

  ISBN 9789401609937
  Uitgever Xander
  592 pagina's
 • Uitgever:

  Xander
 • Genre:

  Roman
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (4 stemmen)
 • Omschrijving:

  Jaipur, India, 1911. Vlak voor het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog reist de el arige Anahita met de familie van een rijke vriendin mee naar Engeland. Daar ontmoet ze de jonge Donald Astbury, erfgenaam van het prachtige, afgelegen landgoed Astbury, en zijn sluwe moeder. De reis naar Engeland verloopt door deze ontmoeting heel anders dan Anahita ooit had kunnen denken…
  Een eeuw later komt actrice Rebecca Bradley voor een nieuwe film naar het inmiddels vervallen landgoed. Ze hoopt daar te kunnen ontsnappen aan de paparazzi en roddels die haar in Amerika achtervolgen. Tijdens het filmen ontmoet ze de Indiase Ari Malik, die naar Astbury is gekomen op zoek naar zijn familiegeschiedenis. Samen ontrafelen ze de duistere geheimen rond Astbury Hall en komen steeds dichter bij de waarheid die decennialang verborgen bleef.

Meer info

Toegevoegd door: