• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Iets om voor te leven RECENSIE

Wat ooit begon als een leugentje tijdens een sollicitatiegesprek is uit gegroeid tot een fantasiewereld met een vrouw en 2 kinderen. Voor Andrew is dit aangenaam, zodat hij even kan ontsnappen van de echte wereld. Maar dan krijgt hij een nieuwe collega en verandert alles. Zal hij de waarheid opbiechten? Wat zullen zijn collega’s van hem denken?

Mijn mening over iets om voor te leven:

Het verhaal draait vooral om Andrew, hij heeft een aparte job bij de dienst overlijden. Op een dag
gaat hij solliciteren, krijgt hij een vraag over kinderen en plots heeft hij zijn eigen fantasie wereld. Die elke dag steeds beter begint te klinken. Tijdens het lezen kom je meer te weten over Andrew zijn heden maar ook het verleden. Het einde van het boek heeft trouwens een verrassende twist met een blue moon effect er in verwerkt. Je gaat begrijpen waarom Andrew deze leugen heeft bedacht. Sommige scenes waren op het einde echt wel een verrassing. Dat had ik nooit verwacht. Je gaat het verhaal van Andrew daar door anders bekijken.

De personages:

Peggy is super sociaal en echt het tegenovergestelde van Andrew. Andrew komt eerder wat arrogant over, asociaal tot als we hem beter leren kennen. Hij is vooral ook onzeker, heeft zoveel problemen te verwerken gekregen. Hij groeit door het verhaal als een vriendelijke man die ook heel veel moed heeft.

Mijn favoriete quote van dit boek vind je op pagina 291: Alleen jij bent degene die dingen kan veranderen. Het moet van jou uitgaan.

De schrijfstijl.

Het boek leest enorm vlotjes, geen lange zinnen, de korte hoofdstukken zorgen er voor dat je steeds meer wilt lezen over het verhaal van Andrew. Op humoristische wijze worden de personages omschreven. Je tenen gaan er zelfs van kronkelen. De schrijver schrijft een herkenbare triestige boodschap in zijn boek, dat helaas nog steeds een taboe onderwerp is. Sommige gebeurtenissen in het boek zitten dan ook vol emoties. Daardoor genoot ik echt van het boek. Ik heb dit boek uitgelezen op 2 dagen.

Conclusie

Dit boek is een meesterwerk, heeft een super leuke twist op het einde en  een frisse schrijfstijl. De verschillende gebeurtenissen in het boek zijn soms triestig maar toch word er een vrolijke draai aangegeven. Daarom is dit boek echt een aanrader en verdient het 5 prachtige hartjes.

Iets om voor te leven

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (15 stemmen)
 • Omschrijving:

  Andrew zit vast in zijn leven, en in zijn troosteloze baan als ambtenaar waarin hij contact probeert te zoeken met de nabestaanden van eenzame overledenen. Gelukkig heeft hij een liefhebbend gezin om hem 's avonds zijn zorgen te laten vergeten. Althans, dat denken zijn collega's.
  Wat begon als een klein leugentje is inmiddels uitgegroeid tot iets groots: een fantasiewereld met een vrouw en twee kinderen. Het is voor Andrew een aangename ontsnapping uit zijn eigen eenzame bestaan. Daarom brengt de inmiddels-meer-dan-vriendschap met zijn nieuwe collega Peggy hem ook zo uit evenwicht. Durft hij alles op het spel te zetten en haar de waarheid te vertellen?
  Iets om voor te leven is een hartverwarmende roman over risico's nemen wanneer je denkt alleen te kunnen verliezen: scherp, humoristisch en levensecht.

Meer info

Toegevoegd door: