• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Sneeuwexpress - Bekende succesvolle formule RECENSIE

Zoals iedere zomer en winterperiode komt er een nieuw boek van de schrijfsters met de schildersachternamen. Zo ook weer een nieuwe van Suzanne Vermeer. In Sneeuwexpress gaat het Anna zakelijk gezien erg goed, alleen privé gaat het wat minder. Na een poging tot inbraak, een vermoeden van een affaire en puberproblemen boekt ze een wintersportvakantie met haar gezin. De bestemming: Kirchberg, bij velen bekend van de wintersport en dat maakt deels de thrillers van Vermeer zo populair. Lezen over een plaats waar je mischien zelf ook weleens bent geweest of misschen wel op dit moment bent.

De populaire vakantiebestemmingen geven een extraatje aan het boek. Dat extraatje is ook wel nodig want door de jaren heen worden de boeken wel een beetje voorspelbaar. Verrassend kan ik ze in elk geval niet meer noemen en ook Sneeuwexpress heeft dit ‘probleem’. Ik zet probleem tussen haakjes want desondanks dat het boek soms wat ongeloofwaardig is, Anna reageert niet zoals je zou denken dat iemand reageert als je gezin vermist is, is het een vermakelijk boek voor wat vrije uurtjes in te duiken. Verwacht geen hoogstaand thrillergeweld met allerlei plottwisten en ingewikkelde verhalen, maar een lekker leesbaar verhaal met wat spanning en de bekende uitwijdingen over de bestemming. Prima vakantieleesvoer, niks meer, niks minder.

Sneeuwexpress

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (3 stemmen)
 • Omschrijving:

  Zakelijk gaat het Anna van Laarhoven voor de wind. Als directrice van imagobureau Up-Grade! rekent ze voornamelijk BN'ers tot haar clientèle. In haar privéleven gaat het er wat minder rooskleurig aan toe. Ze vermoed dat haar man Julian een affaire heeft, haar zoon Levi is door de politie opgepakt vanwege een poging tot inbraak en haar dochter is een dwarse puber met wie geen land te bezeilen is. Tijd dus voor wat family time.

  Anna boekt een skivakantie naar het Oostenrijkse Kirchberg, waar ze met de trein naartoe zullen reizen. Door problemen met een nieuwe cliënt is ze echter genoodzaakt haar gezin vooruit te sturen en zelf later te komen. Maar wanneer ze een paar dagen later bij het chalet in Kirchberg arriveert, is het hele huis overhoopgehaald en haar gezin spoorloos. Op tafel ligt een briefje:Geen politie, anders vallen er doden.

Meer info

Toegevoegd door: