• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Selection 5 - De kroon RECENSIE

In De Kroon lezen we hoe het verhaal van prinses Eadlyn afloopt. In het vorige deel De Prinses was namelijk haar eigen selectie begonnen. Inmiddels is het aantal deelnemers aan de selectie sterk verminderd en moet Eadlyn een keuze maken wie ze als haar echtgenoot zal kiezen. Daarnaast moet zij nog een andere moeilijker en belangrijker keuze maken dat te maken heeft met de toekomst van het koninkrijk Illea.

Wat opvalt, is dat Eadlyn in dit boek veel meer is gegroeid. Terwijl ze in het vorige boek wat egoïstisch was en onvolwassen, is ze nu veel verstandiger en volwassener geworden. Dat is ook wel noodzakelijk, aangezien ze in dit boek zich veel meer bezig moet houden met politiek. Haar personageontwikkeling vormt daarom zeker een positief punt van dit boek. Ook de deelnemers aan de selectie leer je in dit boek verder kennen. Ze krijgen bijvoorbeeld de deelnemers Kile en Henri, maar ook Henri’s assistent Erik veel meer de tijd om te schitteren.

In het boek zijn er ook vele plottwisten die je niet zult zien aankomen. Dat houdt het verhaal spannend. Wat wel jammer is, is dat het einde erg gehaast geschreven is. Hierdoor komt de afsluiting van het verhaal van Eadlyn niet helemaal tot zijn recht. Ondanks dat was het wel een mooi sprookjesachtig einde waarmee veel lezers vast en zeker blij zullen zijn.

Selection 5 - De kroon

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (9 stemmen)
  • Omschrijving:

    Het vijfde en laatste deel van de Selection-serie!

    Twintig jaar zijn verstreken sinds America Singer en prins Maxon verliefd werden. Nu is hun dochter Eadlyn de eerste prinses die haar eigen Selectie houdt.

    Eadlyn had niet gedacht dat ze een partner zou vinden tussen de 35 kandidaten, laat staan haar ware liefde. Maar soms word je verrast door je eigen hart, en nu moet Eadlyn een nog moeilijker en belangrijker keuze maken dan ze ooit voor mogelijk had gehouden.

Meer info

Toegevoegd door: