• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Schaduw van de nacht - Geloofwaardig of toch net niet? RECENSIE

Tess Gerritsen is een bekende naam in het thrillerlandschap en de meeste lezers kennen haar van de Rizzoli & Isles-serie. Nu maakt ze met 'Schaduw van de nacht' een flinke uitstap naar een ander subgenre. 
Milde erotische scènes en behoorlijk wat bovennatuurlijke verschijnselen zorgen ervoor dat dit boek balanceert op de rand van de geloofwaardigheid. Het is mooi om spanning te creëren aan de hand van de magie van een oud huis waar geruchten de ronde over doen. Het zou er spoken en als kersverse bewoonster Ava dan 's nachts ook geluiden gaat horen, is het niet zo raar dat haar verbeelding een loopje met haar neemt. Alleen is het niet helemaal háár verbeelding die een loopje neemt, maar wordt er door de auteur een meer dan groot beroep gedaan op de verbeelding van de lezer. 

Het verhaal van 'Schaduw van de nacht' bevat behoorlijk wat achtergrondinformatie van het hoofdpersonage, waardoor je je als lezer wel met haar verbonden voelt. Het boek zal waarschijnlijk het vrouwelijke deel van de lezers meer aanspreken en daarmee plaatst Gerritsen zich toch wat onder een ander licht dan in haar eerdere boeken. De opbouw en leesbaarheid getuigen van de kunde van Tess Gerritsen en redden het boek van een afgang. 

'Schaduw van de nacht' zal niet iedereen bevallen, maar als je je niet laat afschrikken door geesten en je houdt van vrouwenthrillers kan dit maar net helemaal je boek zijn!

 

Schaduw van de nacht

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (2 stemmen)
  • Omschrijving:

    Ava Collette ontvlucht haar verleden in Boston en huurt Brodie's Watch, een oud huis in een afgelegen kustdorpje in Maine. En ook al gaan er verhalen over de rondwarende geest van kapitein Brodie, ze voelt zich er onmiddellijk op haar gemak. Totdat ze vreemde geluiden begint te horen en de dorpelingen ontfutselt wat ze liever geheim houden voor buitenstaander: iedere vrouw die het huis bewoont heeft er ook is komen te overlijden. Is de geest van kapitein Brodie ervoor verantwoordelijk of is een moordenaar van vlees en bloed de schuldige? Iemand die steeds dichter in de buurt van Ava komt...

Meer info

Toegevoegd door: