• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Iets om voor te leven RECENSIE

Iets om voor te leven draait om Andrew, Andrew heeft een aparte baan, maar wel een die hij met zorg uitvoert, Als iemand eenzaam en alleen is overleden, gaat hij kijken wat er met de inboedel moet gebeuren, of ze daar de begravenis mee kunnen betalen, maar belangrijker nog of er iemand is waar de overledene nog contact mee heeft. Op zijn werk denken ze dat hij een gezin heeft, iets wat anders zit dan je op voorhand denkt.

Het verhaal heeft korte hoofdstukken waardoor je het makkelijk ook even tussen de bedrijven door kunt lezen, dat is fijn, hierdoor leest het ook vlot, maar dat komt ook door de schrijfstijl van Richard Roper, die een hele fijne grappige stijl heeft. Hij gebruikt een hoop humor in het verhaal, soms moet je ook echt wel lachen om wat Andrew beleeft, maar ook is het boek serieus het laat je wel nadenken over eenzaamheid en helemaal alleen overlijden, en begraven worden met helemaal niemand erbij. Andrew is ondanks dat het misschien een beetje een vreemde eend is, wel iemand waar je je in herkent, en als Peggy dan als personage wordt ingevoerd, veranderd het hele verhaal, en krijg je meer te weten over het leven van Andrew, Peggy haalt het beste bij hem naar boven.

Een boek dat net even anders is dan andere feelgoods, want het draait om een man, iets wat heel goed is gedaan door Richard Roper, zeker de moeite waard om te lezen!

Iets om voor te leven

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (15 stemmen)
 • Omschrijving:

  Andrew zit vast in zijn leven, en in zijn troosteloze baan als ambtenaar waarin hij contact probeert te zoeken met de nabestaanden van eenzame overledenen. Gelukkig heeft hij een liefhebbend gezin om hem 's avonds zijn zorgen te laten vergeten. Althans, dat denken zijn collega's.
  Wat begon als een klein leugentje is inmiddels uitgegroeid tot iets groots: een fantasiewereld met een vrouw en twee kinderen. Het is voor Andrew een aangename ontsnapping uit zijn eigen eenzame bestaan. Daarom brengt de inmiddels-meer-dan-vriendschap met zijn nieuwe collega Peggy hem ook zo uit evenwicht. Durft hij alles op het spel te zetten en haar de waarheid te vertellen?
  Iets om voor te leven is een hartverwarmende roman over risico's nemen wanneer je denkt alleen te kunnen verliezen: scherp, humoristisch en levensecht.

Meer info

Toegevoegd door: