• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Jamie Oliver 5 ingrediënten RECENSIE

Snel en simpel koken met slechts vijf ingrediënten: dat is het doel in het kookboek 5 ingrediënten van Jamie Oliver. Een manier van koken die bij veel mensen in hun drukke levensstijl zal passen. De chef-kok bewijst met dit boek dat een lekkere maaltijd niet per definitie lastig te maken is. Hij wil dat iedereen gerechten vanaf de basis klaar kan maken. Ieder gerecht staat binnen 30 minuten op tafel of heeft slechts een voorbereidingstijd van 10 minuten, waarna de oven of het fornuis de rest doet. Een maximaal resultaat, met minimale inspanning dus.

Goed om te weten is dat Jamie Oliver, naast de 5 hoofdingrediënten, ook uitgaat van 5 basisingrediënten die iedereen standaard in de voorraadkast moet hebben staan. Zonder deze producten op voorraad is koken volgens hem niet mogelijk. Het gaat hierbij om olijfolie, extra vergine olijfolie, rode wijnazijn, zeezout en zwarte peper.

In het boek vind je 130 recepten, waar voor iedereen wel iets bij zit. Van een simpele pasta tot een heerlijke runderstoof en van frisse salades tot de lekkerste (ongezonde) toetjes, er is keuze genoeg! En zeg nou zelf: met slechts 5 ingrediënten kan iedereen een heerlijke maaltijd op tafel zetten! Ook op drukke doordeweekse dagen zet je met dit boek in een handomdraai een maaltijd in elkaar.

Wat vooral fijn is aan 5 ingrediënten is de overzichtelijkheid van de recepten. De ingrediënten die nodig zijn, zijn gefotografeerd en er staat een kort en bondig boodschappenlijstje bij. Bovendien staat onder ieder gerecht een tabel met voedingswaarden. Op deze manier zie je precies wat je binnenkrijgt. Een gebalanceerde maaltijd is, zoals ook Jamie Oliver aangeeft, erg belangrijk. 70 procent van dit boek (met uitzondering van het hoofdstuk ‘zoetigheden’) bestaat dan ook uit recepten die binnen de gezonde (Britse) voedingsrichtlijnen vallen. Het laatste hoofdstuk bevat tevens een boodschap van Jamies voedingsteam, waarin het belang van een gezond en uitgebalanceerd bord staat uitgelegd.

Jamie Oliver heeft met 5 ingrediënten een goede prestatie geleverd en hij maakt de titel van het boek absoluut waar. Met slechts vijf ingrediënten is het zeker mogelijk om voor iedere gelegenheid een heerlijk gerecht op tafel te zetten.

Jamie Oliver 5 ingrediënten

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  In 5 ingrediënten: snel & simpel koken laat Jamie Oliver zien hoe je met slechts 5 ingrediënten elke dag heerlijk en healthy kunt eten. De recepten zijn stuk voor stuk eenvoudig te maken en in een handomdraai klaar. Het boek bevat 130 recepten over kip, rund-, varkens- en lamsvlees, vis, eieren, vegetarische recepten, salades, pasta's, rijst, noedels en uiteraard heerlijke zoetigheden! Bij elk recept vind je een visuele ingrediëntenlijst, tijdsduur, portiegrootte, informatie over voedingswaarden en een gemakkelijk te volgen recept.

  Dit is Jamie's makkelijkste kookboek tot nu toe en ideaal voor mensen met weinig tijd. De nieuwe Jamie Oliver: elke dag verse maaltijden voor iedereen die tot vijf kan tellen.
   

Meer info

Toegevoegd door: