• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Lekker & simpel RECENSIE

200 hoofdgerechten is het tweede boek dat Sofie Chanou en Jorrit van Daalen Buissant Des Amorie van het bekende foodblog Lekker & Simpel uitbrengen. Dit boek bevat tweehonderd hoofdgerechten, gecategoriseerd in: pasta, eenpansgerechten, wraps, salades, soep, oven, rijst, vlees/vis en tot slot vegetarisch. De recepten zijn compleet en voorzien van foto, ingrediëntenlijst, bereidingstijd en bereidingswijze. Een aantal recepten bevatten nog een variatierecept, die rechts naast het oorspronkelijke recept staat. Daarnaast worden de recepten nog voorzien van een extra tip. Wat voor recepten vinden we dan? Nou, wat dacht je van een mediterraan pannetje, een rosbiefsalade, een visovenschotel of vegetarische courgetteburgers. De recepten zijn Lekker & Simpel zoals we ook wel van de alom bekende blog gewend zijn. De lijst van ingrediënten is vaak kort, met ingrediënten die in iedere supermarkt te koop zijn. Daarbij zijn de recepten eenvoudig te maken, door een beperkt aantal handelingen. De gerechten staan snel, veelal binnen een half uur op tafel. Het boek doorbladerend valt op dat met verschillende kleuren letters wordt gewerkt in de titel en lijst van benodigdheden: groen is vegetarisch, blauw is vis, oranje is kip en rood is overig vlees. Jammer, dat deze kleuren niet ook zijn toegepast binnen de inhoudsopgave. De onderverdeling van recepten is leuk, hoewel een aantal recepten ook wel toebehoren tot meerdere categorieën. Dit maakt dat niet alle recepten logisch terug te vinden zijn. Daarnaast vind ik het jammer dat een register waarbij je op ingrediënt kan zoeken ontbreekt. 200 hoofdgerechten is een toegankelijk boek met alledaagse recepten die bij een breed publiek in de smaak vallen en bovendien ook nog snel op tafel staan.

Lekker & simpel

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Voor iedereen die hulp nodig heeft bij het beantwoorden van de vraag: 'wat eten we vandaag?' is er nu het kookboek van Sofia en Jorrit Lekker & Simpel.
  Geen moeilijke gerechten waar je uren voor in de keuken moet staan maar lekkere en simpele recepten die iedereen kan maken. Een kookboek met 200 recepten voor een lekker, simpel en snel avondmaal. Recepten die binnen 20 minuten op tafel staan zoals een zelfgemaakt broodje hete kip, een eenpansgerecht met zoete aardappel, een pasta-ovenschotel met Boursin, taco lasagne. En ook de lekkerste gerechten met wraps zoals een kip-pesto wraptaart.
   

Meer info

Toegevoegd door: