• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Pretty Little Liars 7 RECENSIE

Aria, Spencer, Hanna en Emily hebben aan het schokkende einde van Moord (deel 6) maar net kunnen ontsnappen aan het vuur wat hen omringde. Ze zijn echter helemaal van de wijs: want ze weten zeker dat ze Alison hebben gezien die avond. Maar… Ali is toch dood? Zoals je wel zult verwachten, zijn de meiden hierdoor compleet geschokt en verwerken ze dit ieder op hun eigen manier. Doordat ze in een heftige situatie zitten, komen hun karakters weer wat meer naar voren dan in het vorige deel. Hoe iemand met een grote schok omgaat, zegt namelijk iets over hoe ze zijn en vaak ook over hoe ze zichzelf zien. Daarnaast krijgen de meiden uiteraard ook allemaal weer te maken met hun eigen drama en dingen in hun levens waar ze mee om moeten gaan - en dat is ook al niet makkelijk. Deze tieners maken natuurlijk veel meer mee dan de meeste mensen in hun hele leven, en veel van deze gebeurtenissen zijn wat overdreven of extravagant. Hierdoor nemen de inwoners van Rosewood hun verhalen ook niet al te serieus, want zeg nou zelf. Na alles waar ze mee naar voren zijn gekomen, zou jij dan nog geloven waar ze mee aan komen zetten? Wanneer ze ervan overtuigd zijn dat hun dode vriendin hun heeft opgezocht? Daarbij is A gewoon ontzettend slim en laat geen sporen achter die de politie eventueel zou kunnen gebruiken als bewijs.

Sara Shepard heeft de kracht om bij ieder puzzelstukje dat ze aan het licht brengt, een andere vraag naar boven te laten komen. Je denkt dus in eerste instantie dat je wat dichter bij de waarheid en de identiteit van A komt, maar dan komen er meer mysteries bij, en ben je het spoor weer bijster. Dat maakt het soms wel frustrerend, want er is altijd wel iets aan de hand, maar alsnog wil je doorlezen en er achter komen wat er gaat gebeuren. Na Laster komt Finale: hierin wordt alles duidelijk, en daardoor wil je het liefst meteen doorlezen en het achtste boek erbij pakken!

Pretty Little Liars 7

 • Auteur:

  Sara Shepard
 • Verschenen:

  27 augustus 2012
 • Uitgave:

  ISBN 9789044333602
  Uitgever The House of Books
  256 pagina's
 • Oorspronkelijke titel:

  Heartless
 • Ondertitel:

  Laster
 • Uitgever:

  The House of Books
 • Genre:

  Tiener boeken
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (8 stemmen)
 • Omschrijving:

  In het pitoreske Rosewood worden kletspraatjes vervangen door beschuldigend gefluister, laster. En dat komt allemaal door Hanna, Aria, Emily en Spencer, want zij kunnen hun mond weer eens niet houden. Eerst beweren ze dat ze een lijk in het bos achter Spencers huis hebben gevonden, maar dat is dan opeens spoorloos verdwenen. En als hetzelfde bos even later in vlammen opgaat, zweren ze dat ze iemand die dood is zagen rondlopen. Na alle ellende spelen de Pretty Little Liars nog steeds met vuur…

Meer info

Toegevoegd door: