• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Alles is nu RECENSIE

Alles is nu geschreven door Amy Giles wordt verteld vanuit het perspectief van Hadley. Zij is de enige overlevende van een vliegtuigongeluk. In dit boek ontdekken we wat de reden van dit ongeluk is. Het verhaal wordt afwisselend verteld vanuit het heden en verleden. In het verleden zien we dat Hadley lange tijd wordt mishandeld door haar vader. In het heden zien we dat Hadley weigert te vertellen wat er in haar leven is gebeurd. Door middel van de woorden ‘toen’ en ‘nu’ aan het begin van elk hoofdstuk wordt duidelijk aangeven in welke periode dat hoofdstuk zich afspeelt.

Het verhaal is wel best heftig, want ook de thema’s zelfmoord en zelfverminking komen aan de orde. Amy Giles weet deze thema’s goed uit te werken. Tijdens het lezen leef je enorm mee met Hadley en krijg je zoveel medelijden met haar. Wel ben je als lezer blij voor haar als ze langzaam opbloeit en opener wordt, wanneer ze de liefde vindt.

Dit verhaal is zo aangrijpend en hartverscheurend dat het nog lang in je hoofd blijft rondspoken nadat je het uit hebt gelezen. Dit verhaal is verder ook erg realistisch geschreven. Helaas wel, want wat er in dit verhaal gebeurt is iets wat in het echte leven ook gebeurt en dat zou eigenlijk niet zo moeten zijn.

Een ander pluspunt is de vlotte schrijfstijl van Amy Giles. Hierdoor heb je dit boek zo uit. Complimenten voor haar dat zij dit lastige en zware verhaal toch toegankelijk op papier neer heeft weten te zetten.

Alles is nu is dus een ontroerend boek dat zeker een aanrader is.

Alles is nu

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (2 stemmen)
  • Omschrijving:

    Alles is stuk. Alles is anders. Alles is nu



    Amy Giles deelt een emotionele klap uit met "Alles is nu'. Het gezin waarin Hadley opgroeit lijkt perfect. Maar niets is wat het lijkt. Hadley is de oudste dochter en wordt mishandeld door haar vader. Ze doet er alles aan om haar zusje ditzelfde lot te besparen. Maar als Hadleys verboden relatie aan het licht komt, wordt het huiselijk geweld nog erger. Totdat er een ongeval gebeurt waardoor alles verandert. En na die dag praat Hadley niet meer over wat is geweest. Het kost haar al genoeg moeite om vrede te krijgen met het nu. "Alles is nu' is een aangrijpende YA crossover van de talentvolle Amy Giles.

Meer info

Toegevoegd door: