• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Nice RECENSIE

In Nice van Kiki van Dijk laat de anders oh zo zonnige Franse zuidkust zich van zijn meest duistere kant zien…

Jacky krijgt een telefoontje dat haar geliefde zus Christine na een nare val in Coma is geraakt. Jacky laat alles achter en pakt het eerste en het beste vliegtuig naar Nice. Een stad die ze normaal graag vermijd door dingen die zich hebben afgespeeld in het verleden. Wanneer Jacky ontdekt dat het helemaal geen ongelukkige val was, maar dat er opzet in het spel is gaat ze zelf op onderzoek uit.

Nice is een luchtige vakantiethriller die gaat over liefde, gemis en familiedrama´s. Door de fijne schrijfstijl ben je in ene mum van tijd door het boek heen. Nice heeft niet heel veel diepgang, maar wel een sterk plot dat ik niet aan zag komen.

Het verhaal wordt voornamelijk vertelt in de tegenwoordige tijd, al ervaren de personages in het boek ook flashback uit het verleden. Dit zorgt ervoor dat je als lezer steeds weer een beetje meer informatie krijgt en zelf Sherlock uit kan gaan hangen. Het is heerlijk om mee te kunnen denken naar wie de dader is in het boek. Persoonlijk vind ik dat toch wel echt de leukste boeken!

Nice van Kiki van Dijk is een luchtige vakantiethriller die je in een ruk uit wilt lezen. Een echte aanrader.

Nice

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  Het rustige Delftse leventje van Jacky, een bekende parfumeur, wordt ruw verstoord door het bericht dat haar flamboyante zus Christine na een nare val in coma is geraakt. Halsoverkop vliegt ze naar haar geboorteplaats Nice, waar Christine een makelaarskantoor runt. Wakend bij haar zus beseft Jacky dat ze hun mysterieuze familiegeschiedenis niet langer kan negeren, zeker wanneer blijkt dat er mogelijk opzet in het spel was. Wie zou tot zoiets gruwelijks in staat zijn?
  Jacky begint aan een confronterende zoektocht en ontdekt dat haar verleden meer geheimen voor haar verbergt dan ze dacht. Tijdens haar verblijf wordt ze gedwongen opnieuw te kijken naar de mensen die ze dacht te kennen en laat het zonnige Nice zich van z'n donkerste kant zien…

Meer info

Toegevoegd door: