• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Misschien ooit - Hoover is geweldig! RECENSIE

Hoover heeft het weer voor elkaar gekregen: een top boek! ‘Misschien ooit’ is, net als ‘Nooit meer’ en ‘9 November’ geweldig. ‘Misschien ooit’ heeft een fantastische plot en is heerlijk meeslepend. Hoover weet het altijd voor elkaar te krijgen dat de lezer exact dezelfde gevoelens krijgt als dat de personages hebben. Dit is onwijs knap, want niet elke auteur kan dit. Bij Hoover komen allerlei emoties de revue: van hunkering naar elkaar, tot dat beklemmende gevoel van allerlei struggles in het leven, tot boosheid en onbegrip.

Zoals hierboven al kort aangehaald, bevat ‘Misschien ooit’ een hoop liefde en gezelligheid, maar staat zeker ook bomvol struggles. Door de schommelingen van sfeer, emoties én een variërende mate van hoeveelheid struggles blijft ‘Misschien ooit’ spannend. Ook is het knap dat de plot spannend blijft, omdat het verhaal zich eigenlijk alleen maar in één appartement afspeelt. Toch zijn er soms uitstapjes naar andere plekken, zoals een uitgaansgelegenheid of ziekenhuis, maar zo’n 90% speelt zich toch wel af in Ridge zijn appartement.

De personages zijn uniek. Ridge is een dove singer-songwriter (alleen daarom al zou je dit boek willen lezen. Je bent toch direct nieuwsgierig naar hoe Hoover een dove singer-songwriter heeft uitgewerkt en hoe een singer-songwriter überhaupt doof kan zijn). Ook Sydney is goed uitgewerkt. Het is voor de lezer heel duidelijk wat haar doel is in de plot – namelijk, om geen Tori te worden.

Het is super dat er een speciale playlist is voor ‘Misschien ooit’. De playlist staat ook op Spotify! In ‘Maybe Someday Soundtrack’ laat zanger Griffin Peterson zich horen door alle door Sydney en Ridge geschreven liedjes te zingen. (Mijn favorieten: Maybe Someday en I’m in trouble.)

Misschien ooit

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (3 stemmen)
  • Omschrijving:

    Misschien ooit van Colleen Hoover neemt je mee in de onwaarschijnlijke liefde tussen een dove singer-songwriter en het meisje dat hem uit zijn writer's block helpt. Een heerlijk boek voor iedereen die houdt van een Amerikaanse setting, knetterende vonken en een achtergrond van songteksten en muziek. 

Meer info

Toegevoegd door: