• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Mijn leven na jou - Het is het proberen wat je beter maakt RECENSIE

Je bent net afgestudeerd, hebt een goede baan en de liefde van je leven gevonden. Wat wil je nog meer. Dat denkt Margaret Jacobsen ook (noemt zichzelf vaak Maggie), maar niets is minder waar.

In Mijn leven na jou maken we kennis met Maggie, ze heeft een baan als business development manager voor een olie- en gasbedrijf en is stapelverliefd op Chip. Chip heeft bijna zijn vliegbrevet gehaald en neemt Maggie op Valentijnsdag mee de lucht in om haar op romantische wijze ten huwelijk te vragen. Bij de landing slaat het noodlot toe, het vliegtuig crasht. Chip komt er vanaf met enkel een schrammetje, Maggie raakt verlamd.

Vanaf bladzijde één zit je meteen in het verhaal van Maggie. Center heeft een vlotte schrijfstijl en de korte hoofdstukken laten het boek makkelijk lezen. Het verhaal zit ook vol met emoties, waardoor je je enorm kunt inleven in de personages. Zeker met Maggie, die een dwarslaesie oploopt en waarschijnlijk nooit meer zal kunnen lopen. Iedereen in haar omgeving heeft hoop, zoekt in de literatuur naar mensen in dezelfde situatie waarbij een wonder heeft plaatsgevonden. Maggie is echter nog helemaal niet in dit stadium van haar rouw verwerking. Wat enorm botst.

'Als je niet weet wat je voor jezelf moet doen, doe het dan voor een ander.'

Ze ervaart veel frustratie, vernedering en verdriet. Op sommige momenten ook hoop en vastberadenheid.

'Het is het proberen wat je beter maakt.'

Center weet deze rollercoaster aan emoties goed op papier weer te geven, het is realistisch en er is duidelijk te merken dat ze zich goed heeft ingelezen en laten voorlichten over mensen met een dwarslaesie.

Daarnaast heeft het verhaal een goede opbouw en kent voldoende diepgang. Hierdoor blijf je geboeid en wil je alleen maar doorlezen. De verschillende verhaallijnen maken een ontwikkeling door en komen vroeg of laat allemaal bij elkaar.

Kortom een heerlijke roman met een interessante verhaallijn die je vanaf begin tot einde weet vast te houden. De vier sterren meer dan waard!
 

Mijn leven na jou

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Het leven lacht Margaret Jacobsen toe. Ze is net afgestudeerd, heeft nu al een geweldige baan, en haar vriend Chip is alles wat ze maar kan wensen. Maar op de dag dat al Maggies dromen uit lijken te komen, begint een nachtmerrie: Chip, een jonge piloot, neemt haar mee in een vliegtuig om haar hoog in de lucht een aanzoek te doen. Maar het vliegtuig crasht. Chip heeft geen schrammetje, Maggie een dwarslaesie…

  Als Maggie bijkomt in het ziekenhuis, hoort ze dat ze misschien nooit meer zal kunnen lopen, en dat is het begin van een lange weg, vol tegenslagen, maar ook vol hoop. Ze leert dat de nieuwe Maggie misschien anders is dan ze zich had voorgesteld, maar dat ze sterker is dan ze ooit had kunnen denken, en dat je steun en liefde op de meest onverwachte plekken kan tegenkomen.
   

   

Meer info

Toegevoegd door: