• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: De Ketting - Kettingbrieven: leuk, oplichterij of toch bedreigend... RECENSIE

In De Ketting van Adam McKinty maken we kennis met Rachel Klein. Op een normale doordeweekse dag zet ze haar dochter Kylie af bij de bushalte. Rachel gaat daarna op weg naar haar jaarlijkse controle afspraak van haar borstkanker. Onderweg krijgt Rachel een mysterieus telefoontje. Kylie is ontvoerd en wordt gevangen gehouden. Binnen een bepaalde tijd moet Rachel geld overmaken en ook een kind ontvoeren. Wanneer Rachel de bevelen niet nakomt worden beide kinderen vermoord en zal ze Kylie nooit meer zien. Vanaf dit telefoontje maakt Rachel deel uit van de ketting. Zal ze de druk aankunnen?

De Ketting bestaat uit twee delen. Deel 1 is duidelijk anders geschreven dan deel 2. In deel 1 komen de emoties moeilijk maar voren. Wanneer Rachel namelijk te horen krijgt dat haar dochter is ontvoerd en vermoord wordt wanneer ze de bevelen niet nakomt, reageert ze vrij relaxt. Ze ondergaat alles vrij koeltjes. Hierdoor mis je veel diepgang wat een goede thriller juist wel nodig heeft. Daarnaast komen de personages niet echt tot leven en voel je je dus niet echt deel van het verhaal. Wanneer er tevens naar een spannend hoogtepunt wordt toegewerkt, worden er eerst bijzaken beschreven die er eigenlijk niet toe doen. In deel 2 daarentegen spat de spanning en het geweld eraf. Rachel probeert het geheim achter de ketting te ontrafelen. Het verhaal wordt spannend en je wilt blijven doorlezen tot het einde. Wanneer deze schrijfstijl ook in deel 1 had plaatsgevonden had het verhaal nog beter kunnen zijn. Het complete boek leest wel vlot door.

Al met al een redelijk thriller, die met iets meer diepgang in deel 1 en personages met gevoel nog beter had kunnen zijn.

De ketting

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Het is een ochtend als alle andere. Rachel Klein zet haar dochter af bij de bushalte en begint aan haar dag. Maar een telefoontje van een onbekend nummer verandert alles. De beller vertelt Rachel dat haar dochter vastgebonden en gekneveld op de achterbank van zijn auto ligt. Als ze haar ooit weer wil zien, moet ze losgeld betalen en een ander kind ontvoeren. Dit is geen gewone kidnapping: de beller is zelf een moeder wier zoon is ontvoerd en als Rachel niet doet wat haar wordt gezegd, zullen beide kinderen sterven.

  Rachel maakt nu deel uit van De Ketting, een oneindig en ingenieus plan dat ouders verandert in criminelen – en iemand heel rijk maakt. De regels zijn eenvoudig, de morele keuzes onmogelijk: vind snel geld, zoek een eigen slachtoffer en bega een vreselijke daad waarvan je 24 uur geleden nog dacht dat je er nooit toe in staat zou zijn.

  De genieën achter De Ketting weten dat ouders alles voor hun kinderen overhebben. Wat ze niet weten is dat zelfs de sterkste ketting maar zoveel druk kan verdragen... tot hij breekt.


   

   

Meer info

Toegevoegd door: