• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Eén is altijd gelijk aan één RECENSIE

In "Eén is altijd gelijk aan één" heeft Elke Sannen een bijzonder inspirerend avontuur neergepend. Soms lijkt het gewoon een verhaal over een jongen van 17, die vecht tegen de oneerlijkheid, de ongelijkheid, maar dan geeft de auteur weer extra diepgang en wijsheid door de interactie met bij voorbeeld de Opa. Het verhaal greep mij van tijd tot tijd naar de keel, op een vreemde manier: de taal is zo vloeiend, vlot en jeugdig, maar de gebeurtenissen raakten me dan weer heel diep, op een essentieel niveau. Ik vond het soms heel moeilijk om niet verder te lezen, mooi compliment :-)
Ik vond het een uitzonderlijke combinatie, die mooie dubbele laag en de vlotte schrijfstijl. Er staat geen woord teveel, het tempo zit perfect, het verhaal stroomt steeds verder, spanning komt en gaat, om dan helemaal op te bouwen ... ik zie er zo een film in!

Eén is altijd gelijk aan één

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Eén kan ijswater is genoeg om Elia's leven op zijn kop te zetten. Zelfs het eiland Beleza No Mar staat er stil van. Niemand hoort immers water over de zoon van de dictator te kieperen. En al helemaal Elia niet, de zeventienjarige zoon van een poetsvrouw. Als straf moet hij als bediende aan de slag in het paleis van de dictator. Daar loopt het pas echt fout…

Meer info

Toegevoegd door: