• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Mr. Nobody RECENSIE

Catherine Steadman is de auteur van Mr. Nobody, eerder bracht zij De Duik uit, ook is ze een Britse actrice, van bijvoorbeeld Downton Abbey.

Het verhaal draait om een man, die op een dag wordt gevonden op het strand, hij weet niks en niemand weet wie het is, hij komt in het ziekenhuis terecht waar ze hem gaan onderzoeken.

Emma Lewis is een neuropsychiater, die wordt opgeroepen om Mr.Nobody te onderzoeken.
Je krijgt al gauw het idee dat mr. nobody Emma wel kan, ook heeft Emma zelf genoeg geheimen, nu ze terugkomt op de plek waar ze jaren gewoond heeft tot er iets gebeurde, maar wat.

Het verhaal wordt vanuit beide personages verteld, en langzamerhand worden we een hoop wijzer, het verhaal is wel een thriller, maar geen bloedstollende thriller, het leest gewoon lekker weg, het is mysterieus in de zin van hoe zit het nu tussen hen je wil weten wat er nu echt gebeurd is, op het laatst zit er een twist in waardoor het wel even echt spannend wordt, maar vooral ook heel onverwacht.

De personages waren wel een beetje vlak, je kon tijdens het lezen niet echt een band met ze krijgen, of dat je dacht goh wat een leuke meid die Emma.

Catherine Steadman heeft een fijne manier van schrijven, en maakt het mede door de uitleg over de medische wereld en hersenaandoeningen, een boeiend verhaal.

 

Mr. Nobody

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (16 stemmen)
  • Omschrijving:

    Op een Engels strand wordt een man gevonden: half bewusteloos, geen papieren en niet in staat om te praten. Iedereen toont belangstelling. De ziekenhuismedewerkers voelen zich op onverklaarbare wijze tot hem aangetrokken, de internationale medische experts staan voor een raadsel en de landelijke pers noemt hem Mr. Nobody. Allemaal zijn ze op zoek naar antwoorden. Wie is deze man? En wat is er met hem gebeurd?

    Sommige herinneringen kunnen echter beter verborgen blijven.
    Neuropsychiater Dr. Emma Lewis wordt gevraagd de patiënt te beoordelen. Dit is haar grote kans: deze zaak kan haar wereldwijde bekendheid opleveren. Maar daar schuilt ook het gevaar. Veertien jaar geleden verliet Emma het dorp waar ze opgroeide en sindsdien heeft ze er alles aan gedaan om elk spoor van haar verleden uit te wissen.
    Hoe meer tijd ze met haar patiënt doorbrengt, des te meer alarmbellen er afgaan in haar hoofd. Ze is doodsbang dat hij nét dat ene weet wat niemand anders te weten mag komen.

Meer info