• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Mr. Nobody RECENSIE

Mr. Nobody mocht ik lezen voor de leesclub van Chicklit.nl. Ik had me hiervoor opgegeven omdat het vorige boek van Catherine Steadman al heel lang op mijn wil-ik-lezenlijst stond. Toen ik hoorde dat Mr. Nobody haar nieuwste boek was, wilde ik het ook graag lezen.

Al vanaf de eerste pagina zit je in het verhaal. Je leest hoe een man aanspoelt op het strand in Engeland. Hij kan niet vertellen wie hij is en wat er is gebeurd. Neuroloog Richard Groves uit Amerika wordt gevraagd om onderzoek naar hem te doen. Richard verwijst hen door naar Emma Lewis, die zelf ook uit Engeland komt. Emma neemt deze klus aan en moet hiervoor terug naar de plek waar ze is opgegroeid: Norfok.

Al bij haar eerste werkdag komt ze oude bekenden tegen. Deze mensen kennen haar als Marni Beaufort. Wanneer ze de patient haar ook Marni hoort noemen, beginnen er wel wat alarmbellen te rinkelen. Kent deze aangespoelde man haar? En wat weet hij van haar verleden? Door het verhaal heen wordt dit mysterie ontrafeld.

Het verhaal is origineel bedacht; het plot zit ook goed in elkaar. De details in het verhaal zijn goed uitgewerkt. Je krijgt veel te weten over de technische neurologische wetenschap. Alles wordt goed uitgelegd en daardoor begrijp je een beetje wat mr. Nobody doorstaat.

Tijdens het lezen wekt de auteur steeds meer vragen op door het gedrag van mr. Nobody te laten ontwikkelen. Neuropsychiater Emma krijgt twijfels en angsten over haar verleden, maar gaat toch door in haar onderzoek naar mr. Nobody. Door het boek heen wordt het mysterie ontrafeld, maar er blijven aan het einde van het boek nog vragen. 

Ik vond het boek leuk om te lezen, maar daar blijft het bij. Ik geef het boek daarom drie sterren.

Mr. Nobody

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (16 stemmen)
 • Omschrijving:

  Op een Engels strand wordt een man gevonden: half bewusteloos, geen papieren en niet in staat om te praten. Iedereen toont belangstelling. De ziekenhuismedewerkers voelen zich op onverklaarbare wijze tot hem aangetrokken, de internationale medische experts staan voor een raadsel en de landelijke pers noemt hem Mr. Nobody. Allemaal zijn ze op zoek naar antwoorden. Wie is deze man? En wat is er met hem gebeurd?

  Sommige herinneringen kunnen echter beter verborgen blijven.
  Neuropsychiater Dr. Emma Lewis wordt gevraagd de patiënt te beoordelen. Dit is haar grote kans: deze zaak kan haar wereldwijde bekendheid opleveren. Maar daar schuilt ook het gevaar. Veertien jaar geleden verliet Emma het dorp waar ze opgroeide en sindsdien heeft ze er alles aan gedaan om elk spoor van haar verleden uit te wissen.
  Hoe meer tijd ze met haar patiënt doorbrengt, des te meer alarmbellen er afgaan in haar hoofd. Ze is doodsbang dat hij nét dat ene weet wat niemand anders te weten mag komen.

Meer info