• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Het kind uit Toscane RECENSIE

Het boek is heerlijk leesbaar, korte hoofdstukken die afwisselende in tijd en personages. Heerlijk leesbaar vooral in de zon in tuin of balkon, je waant je in Italië!

2 verhalen, 2 hoofdpersonages, liefde, verdriet, oorlog, vrede, Engeland, Italie, familie en vrienden.

Bijna aan het einde van de oorlog stort het vliegtuig van Hugo neer. Zwaargewond belandt hij in de streek van Toscane, waar hij met ondersteuning en verzorging van Sofia zich schuil houdt in een oud, door de oorlog gehavend, klooster. Daar ontdekken ze verdrukking van de Duitsers, hulp in oorlogstijden, geheimen van de omgeving, liefde.

Joanna, een jonge bijna afgestudeerde Engelse vrouw, die teruggaat naar haar ouderlijk huis omdat haar vader is overleden. In het landhuis van de familie op zolder vindt zij een kistje met daarin een brief.

Deze brief zorgt ervoor dat zij vertrekt naar Italië, waar zij wil nagaan wat er met haar vader is gebeurd in de oorlog en familie. Met enkele aanwijzingen vanuit 1 brief komt zij in het dorp waar haar vader in de oorlog heeft gezeten en zij gaat verder op onderzoek.

In het dorp komt ze in een klein pension waar zij zich welkom voelt door de gastvrouw en haar dochter. Na de eerste avond, welke zo beschreven wordt je proeft bijna wat ze eten, is er een gebeurtenis waardoor zij langer in het dorp zal verblijven dan in eerste instantie verwacht. 

Daarna loopt de spanning langzaam op, tussen de personages, de verhalen, van het "heden" en het verleden. 

Het kind uit Toscane

 • Auteur:

  Rhys Bowen
 • Verschenen:

  13 januari 2020
 • Uitgave:

  ISBN 9789045219363
  Uitgever Karakter
  384 pagina's
 • Uitgever:

  Karakter
 • Genre:

  Roman
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (16 stemmen)
 • Omschrijving:

  Het is 1944 als de Britse bommenwerperpiloot Hugo Langley met zijn parachute uit zijn neergeschoten vliegtuig springt. Hij komt terecht in de groene velden van het door de Duitsers bezette Toscane. Zwaargewond vindt hij onderdak in een gehavend klooster en leert hij de Italiaanse Sofia Bartoli kennen. De liefde die tussen hen bloeit op maar wordt ruw beëindigd door verraad.
  Bijna dertig jaar later keert Hugo's van hem vervreemde dochter Joanna terug naar het Engelse platteland voor de begrafenis van haar vader. Tussen zijn persoonlijke spullen doet ze een schokkende ontdekking: ze vindt een ongeopende brief, geadresseerd aan Sofia.
  Hoewel ze nog worstelt met haar eigen persoonlijke trauma's, gaat Joanna op reis naar Toscane om de geschiedenis van haar vader te begrijpen. Joanna komt er al snel achter dat sommige mensen het verleden liever laten rusten, maar ze is nu te ver gekomen om haar vaders geheimen los te laten...

Meer info