• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Girl, Stop Apologizing RECENSIE

Een verhaal met messcherpe opmerkingen. 

Heb jij dromen? Wil je graag je onderneming naar een hoger niveau krijgen? Wil je meer zelfvertrouwen? Een goede echtgenote zijn? Kortom wil je iets met je leven doen? Dan is dit verhaal uit eigen ervaring wat voor jou.

Rachel Hollis, een zakenvrouw in hart en nieren heeft een boek geschreven wat bulkt van eigen ervaringen met daarbij concrete tips. De rode draad door het boek heen zijn de ervaringen van Hollis. We lezen veel uit haar verleden en wat ze daaruit heeft geleerd. Het geleerde zet ze weer om in tips voor jou en mij.

Het boek is strak opgebouwd. Er wordt in drie delen aan jezelf gewerkt; Excuses om los te laten, gedrag om aan te nemen en vaardigheden om te verwerven. In ieder deel vindt je weer paragrafen met een bekend excuus, gedrag of vaardigheid om aan te werken. Hollis kletst je door het boek heen, als het ware een vriendin die naast je zit. Ze geeft een kijkje in haar leven met af en toe humoristische situaties. We praten over een vrouw van 35, maar dat zou je af en toe vergeten als je erover leest. Het zou bijna fijn zijn om een tijdslijn te gebruiken bij haar turbulente leven.

De ervaringen en situaties zijn voor iedere vrouw herkenbaar. Daarom kan iedere vrouw zich vinden in dit boek. Je kunt eruit halen wat voor jou van toepassing is. De tips die worden gegeven zijn goed uitvoerbaar. Heb je geen tijd in je dagelijks leven? Maak tijd! Reserveer ergens tijd. Vervolgens geeft ze aan hoe dat moet. Ze heeft ook mooie metaforen in haar verhaal. Soms moet je dan even meeschrijven.

Tijdens het lezen van het boek kwamen er verschillende gevoelens boven. Van herkenbaarheid tot ergernis. Hollis gebruikt ontzettend veel woorden waardoor ze niet goed tot de kern komt. De tips zijn concreet, maar het verhaal eromheen niet. Hierdoor ontstaat heel veel herhaling. De kracht zit soms in de herhaling, maar deze herhaling is niet nodig. Uiteindelijk weten we wel dat Dave, haar man, geweldig is en hoe HARD ze heeft moeten werken voor haar onderneming. Het lijkt dan een lange tirade waarin ze verantwoording probeert af te leggen. Het lijkt alsof ze heel erg haar best doet om bij het streefwoordaantal te komen, wat ze aan het eind meerdere keren benoemd. Hollis is een Amerikaanse, zakelijke onderneemster en dat blijf je merken in de uitbundigheid en strever die ze is.

Kijk tussen de regels door en je vindt mooie gedachtes en goede tips die je voor jezelf kunt gebruiken.

Girl, Stop Apologizing

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (16 stemmen)
  • Omschrijving:

    Heb je ooit het gevoel gehad dat je niet volledig durft te zijn wie je bent? Dat je meer in je mars hebt, maar bang bent om te falen, het niet goed genoeg te doen of om te worden aangesproken op je ambitie?
    'Girl, Stop Apologizing' is jouw wake-upcall! Vrouwen hebben geleerd zichzelf te zien in functie van anderen: als partner, moeder, dochter of vriendin. Daarom zijn velen van ons vergeten wie we écht zijn en wat ons talent is.
    Rachel Hollis toont hoe we onze hoop, verlangens en doelstellingen kunnen leren her- en erkennen. Ze benoemt de excuses en valkuilen die ons belemmeren, en de vaardigheden en houding die nodig zijn voor groei, vertrouwen en de best mogelijke versie van onszelf.

Meer info