• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Girl, Stop Apologizing RECENSIE

Rachel Hollis is een Amerikaanse auteur en blogger met meer dan 1.7 miljoen volgers. Ze startte vijftien jaar geleden The Hollis Company met een blog die inmiddels is uitgegroeid tot een online community waar miljoenen vrouwen zich laten inspireren. Hollis streeft er naar dat alle vrouwen hun doelen bereiken om zo het beste uit het leven te halen. Zij wil hiervoor een voorbeeld zijn en schrijft hierover boeken en blogs. Ook spreekt ze hierover via Podcasts en conferenties. 

Dromen... we hebben ze allemaal. Toch lukt het niet iedereen om deze te verwezenlijken. We verzinnen excuses om het uit de weg te gaan. Rachel Hollis had ook excuses bij het opstarten van haar eigen bedrijf. Ze beschrijft in haar boek op een realistisch manier hoe ze hier mee om is gegaan. Door deze schrijfstijl kom je erachter dat het inderdaad best gek is dat je bepaalde dingen niet doet omdat je bang bent wat andere mensen ervan vinden. Je laat dus anderen bepalen hoe jouw leven eruit komt te zien. Rachel Hollis neemt geen blad voor de mond en geeft een eerlijke beschrijving over haar leven. 

Ook zoomt ze in op het gedrag van vrouwen en hoe dit gedrag verandert kan worden. Hiervoor heeft ze een methode ontwikkeld; de tien-tien-een regel. Dit houdt in dat je voor jezelf bepaald over tien jaar welke tien wensen je hebt. Deze wensen schrijf je elke dag op, zodat je iedere dag bewust bezig bent met je doelen.

Hard werken loont. En hiervoor zul je volgens Rachel Hollis dingen moeten opofferen. Dit boek is voor eenieder die doelen wil stellen om het leven te leven die zij graag wil hebben. 

Girl, Stop Apologizing

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (16 stemmen)
 • Omschrijving:

  Heb je ooit het gevoel gehad dat je niet volledig durft te zijn wie je bent? Dat je meer in je mars hebt, maar bang bent om te falen, het niet goed genoeg te doen of om te worden aangesproken op je ambitie?
  'Girl, Stop Apologizing' is jouw wake-upcall! Vrouwen hebben geleerd zichzelf te zien in functie van anderen: als partner, moeder, dochter of vriendin. Daarom zijn velen van ons vergeten wie we ├ęcht zijn en wat ons talent is.
  Rachel Hollis toont hoe we onze hoop, verlangens en doelstellingen kunnen leren her- en erkennen. Ze benoemt de excuses en valkuilen die ons belemmeren, en de vaardigheden en houding die nodig zijn voor groei, vertrouwen en de best mogelijke versie van onszelf.

Meer info