• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Girl, Stop Apologizing RECENSIE

Het boek is een goed hulpmiddel voor vrouwen die bewuster van zichzelf willen zijn en als reminder van de vele valkuilen die het leven heeft.

Doordat de schrijfster heel veel vertelt over haar eigen ervaringen, tenminste daar lijkt het op, wordt het soms wat langdradig en moeilijk leesbaar. De goede intenties zijn overduidelijk, maar de amicale Amerikaanse schrijfstijl moet je ding zijn en dat is het voor mij niet.

De excuses zijn herkenbaar, iedereen die bereid is om kritisch naar zichzelf en haar leven te kijken zal dit gevoel delen. De gedragingen die Rachel voorstelt om aan te passen zijn enerzijds voor de hand liggen, anderzijds makkelijker gezegd dan gedaan. De truc bij gedrag is om je eerst bewust te worden van de dingen die je doet. Dat lukt zeker. Door de herkenbaarheid heb je als lezer regelmatig een knagend gevoel van herkenbaarheid of juist het gevoel van een deur waar je tegenaan loopt omdat het zo lijkt op dingen die je als lezer ook doet. Vraag om hulp is een voorbeeld. Iedere vrouw weet dat ze niet alles alleen kan doen. Toch zijn de meesten van ons geprogrammeerd met het beeld dat het not done is om om hulp te vragen, we horen ons zelf te kunnen redden. Het zal dus bewustwording en oefening vergen om hier iets aan te doen. De vaardigheden zijn zeker zaken waaraan gewerkt kan worden!

Het boek geeft goed adviezen, maakt je bewust van wat je doet en wie je bent en helpt je om concrete stappen te kunnen zetten.

Door de verhalende schrijfstijl in ik vorm vond ik het regelmatig wat lastig door te komen.

Voor vrouwen die zichzelf beter willen leren begrijpen en richting zoeken om met het leven om te gaan is het zeker een aanrader.

Het is tijd om je niet langer te verontschuldigen voor wie je bent. Het is tijd om te worden wie je moet zijn.

Girl, Stop Apologizing

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (16 stemmen)
 • Omschrijving:

  Heb je ooit het gevoel gehad dat je niet volledig durft te zijn wie je bent? Dat je meer in je mars hebt, maar bang bent om te falen, het niet goed genoeg te doen of om te worden aangesproken op je ambitie?
  'Girl, Stop Apologizing' is jouw wake-upcall! Vrouwen hebben geleerd zichzelf te zien in functie van anderen: als partner, moeder, dochter of vriendin. Daarom zijn velen van ons vergeten wie we ├ęcht zijn en wat ons talent is.
  Rachel Hollis toont hoe we onze hoop, verlangens en doelstellingen kunnen leren her- en erkennen. Ze benoemt de excuses en valkuilen die ons belemmeren, en de vaardigheden en houding die nodig zijn voor groei, vertrouwen en de best mogelijke versie van onszelf.

Meer info