• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Eén is altijd gelijk aan één RECENSIE

Een intrigerende titel en dat niet alleen!

Vanaf de eerste bladzijde word je meegezogen in een uitermate boeiend verhaal dat loopt als een trein.

Alle kleurrijke kralen, met grote zorg uitgekozen, rijgt de auteur de woorden aan de rode draad (een dierenboek) en verbindt op grandioze wijze elk hoofdstuk als schakels aan een fonkelende ketting.

Het instant genotsgevoel dat deze page turner je verschaft, is zalig: bladzijde na bladzijde voel, proef, zie je immers hoe Elia evolueert en rijpt. Maar daarnaast bekruipt je ook een diepere gewaarwording want de lezer wordt onwillekeurig uitgenodigd tot wat introspectie. Waarden als vriendschap, trouw, respect, doorzettingsvermogen, die deel uitmaken van het leven van Elia, zijn eigenlijk voor iedereen en van alle tijden.

En dan is er plots die onverwachte afloop die het perfecte sluitstukje vormt met de titel van het boek. Het oude leven van Elia loopt ten einde en een nieuwe fase vangt aan. De ketting is rond!

We blijven achter met een heerlijk gevoel hopend op betere tijden voor Elia en de zijnen … en wie weet … is de auteur nog niet uitverteld.

Eén is altijd gelijk aan één

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (3 stemmen)
  • Omschrijving:

    Eén kan ijswater is genoeg om Elia's leven op zijn kop te zetten. Zelfs het eiland Beleza No Mar staat er stil van. Niemand hoort immers water over de zoon van de dictator te kieperen. En al helemaal Elia niet, de zeventienjarige zoon van een poetsvrouw. Als straf moet hij als bediende aan de slag in het paleis van de dictator. Daar loopt het pas echt fout…

Meer info

Toegevoegd door: