• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: De moedermaffia RECENSIE

Eerlijk en met humor over zwanger zijn, moederschap en baby's

 

Merel is zwanger en krijgt te maken met alle clichés van het zwanger zijn. 

Ze gaat, wel met wat tegenzin, op zwangerschapsyoga. Ze ontmoet daar een stel meiden, waar ze niet zo vrienden mee zal worden: maar nu hebben ze allen 1 ding gemeen, namelijk de zwangerschap. 

Merel komt in een wereld terecht met maffia moeders. Iedereen weet wat het beste is voor een baby, wat je wel en niet moet doen.

De schrijfstijl van dit boek is erg fijn. Je wordt er direct ingezogen. Er worden geen moeilijke woorden gebruikt. 

Alle clichés van zwanger zijn, moederschap en baby's komen in dit boek voor. En dit met een hoop humor. Veel dingen die aan bod komen zijn voor mij, als moeder van een 1jarige meid, erg herkenbaar. 

Het is fijn om een boek te lezen wat eens een andere kant belicht, niet enkel de roze wolk maar ook de andere kant. Maar het maakt je niet bang voor alles (althans mij niet), dus het is prima en juist heel leuk om te lezen als je zelf zwanger bent. 

De personages blijven wat oppervlakkig. Maar opzich is dit geen probleem in dit boek. Het maakt dat het juist meer bij het cliché past. 

Heel soms ging het in een hoofdstuk iets te lang door over een bepaald onderwerp, ik vond de dialogen dan iets te lang en had een gevoel van 'ja, nu weet ik het wel'.

Voor mijn gevoel is het eind iets of wat afgeraffeld, daarom geef ik het boek dan ook 4 sterren. Wat voor mij gewoon betekent dat het een heel goed boek is, waar 1 of 2 verbeterpuntjes op aan te merken zijn. 

De moedermaffia

  • Auteur:

    Anita Terpstra
  • Verschenen:

    23 april 2020
  • Uitgave:

    ISBN 9789403188102
    Uitgever Cargo
    256 pagina's
  • Uitgever:

    Cargo
  • Genre:

    Roman
  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (12 stemmen)
  • Omschrijving:

    Over buiken, baby's en ander ongemak

    Merel is zwanger, en één ding weet ze zeker: ze zal nooit zo worden als haar zus, die alleen nog maar oog heeft voor haar zoontje. Met gezonde tegenzin waagt ze zich aan een cursus zwangerschapsyoga, waar buiken in alle maten op haar wachten. Ze ontmoet Lies, Wendy, Marjet en Ilona, geen van allen het type vrouw waar ze vriendschap mee zou willen sluiten.
    Nog voordat Merel "baby' kan zeggen, wordt ze meegezogen in het verbale geweld van de moedermaffia. Ongewild wordt ze geconfronteerd met zenmoeders, overbezorgde moeders, duurzame moeders, chaotische moeders, werkverslaafde moeders, helikoptermoeders en thuisblijfmoeders. Naarmate haar zwangerschap vordert, ontstaan er onverwachte vriendschappen en ontdekt ze de belangrijkste les van de moedermaffia: iedere moeder doet het op haar eigen manier.

Meer info