• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: De moedermaffia RECENSIE

In De Moedermaffia leer je Merel kennen als een jonge vrouw die onverwacht in het wereldje van zwanger zijn terecht komt.

Ze maakt kennis met verschillende typen vrouwen die al moeder zijn en in verwachting van een volgend moppie, of binnenkort voor het eerst moeder worden, net als Merel.

Die eerste "puf cursus" is dan ook geweldig!

Iets dat ze absoluut niet wilt is een moeder worden, waar haar hele wereld draait om haal kindje en dat merk je in het begin van het boek ook heel erg goed. Maar het boek neemt je mee op een reis waarin Merel een mooie groei meemaakt als aanstaande moeder.

Ik was nog niet bekend met schrijfster Anita Terpstra. Maar moet zeggen dat ik wel nieuwsgierig ben geworden na het nagaan van de schrijfster. Ze weet het boek met een fijne humor te schrijven en heeft mij verschillende malen echt hardop aan het lachen gekregen. Lekker down to earth is dit boek ook, omdat het niet alleen die roze wolk beschrijft waar vele vrouwen op zitten tijdens en na de zwangerschap, maar ook de hedendaagse ongemakken die met zwangerschap gepaard gaan. Een hele grote eye opener voor vrouwen die ook gewoon eens de andere kant van het verhaal willen lezen. 

Hoewel ik het in het begin lastig vond om in het verhaal te komen, maakt de manier van schrijven het wel weer erg makkelijk om terug het verhaal in te komen, als je het boek hebt neergelegd.

En vond ik het jammer dat het verhaal ten einde kwam. Ik had graag nog verder gelezen. Zal hier niet te veel over verder tikken, want dan geef ik misschien een spoiler weg, maar was eigenlijk erg benieuwd naar waar het naar toe zou gaan na het einde van het boek. :)

Ergens ook weer erg goed geschreven, want ik was namelijk niet de enige die dit vond en daardoor is het een knap staaltje schrijfwerk dat naar meer vraagt.

Een erg leuk boek waar eigenlijk ieder personage een mooie groei meemaakt, waardoor niet alles voorspelbaar is en je de eerlijkheid van het verhaal herkend.

Een echte aanrader voor moeders, soon te be moeders en vrouwen die gewoon een fijn boek willen lezen. Ook is het boek erg leuk om cadeau te doen.

De moedermaffia

  • Auteur:

    Anita Terpstra
  • Verschenen:

    23 april 2020
  • Uitgave:

    ISBN 9789403188102
    Uitgever Cargo
    256 pagina's
  • Uitgever:

    Cargo
  • Genre:

    Roman
  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (12 stemmen)
  • Omschrijving:

    Over buiken, baby's en ander ongemak

    Merel is zwanger, en één ding weet ze zeker: ze zal nooit zo worden als haar zus, die alleen nog maar oog heeft voor haar zoontje. Met gezonde tegenzin waagt ze zich aan een cursus zwangerschapsyoga, waar buiken in alle maten op haar wachten. Ze ontmoet Lies, Wendy, Marjet en Ilona, geen van allen het type vrouw waar ze vriendschap mee zou willen sluiten.
    Nog voordat Merel "baby' kan zeggen, wordt ze meegezogen in het verbale geweld van de moedermaffia. Ongewild wordt ze geconfronteerd met zenmoeders, overbezorgde moeders, duurzame moeders, chaotische moeders, werkverslaafde moeders, helikoptermoeders en thuisblijfmoeders. Naarmate haar zwangerschap vordert, ontstaan er onverwachte vriendschappen en ontdekt ze de belangrijkste les van de moedermaffia: iedere moeder doet het op haar eigen manier.

Meer info