• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: De moedermaffia RECENSIE

Merel is zwanger, maar moet nog erg wennen aan alle bemoeienissen die daarmee gepaard gaan. Zo is ze in hoofdstuk 1 met haar twintigwekenbuik op de fiets op weg naar pufles. Niet omdat ze daar nu veel zin in heeft, maar ze ziet het beeld van de afkeuring op het gezicht van de verloskundige al voor zich als ze volgende week weer op controle moet en ze zou moeten zeggen dat ze niet geweest is. Het gezicht van de verloskundige vertrok toen ze vertelde dat ze geen gebruik wenst te maken van kraamhulp. “Vanwege het geld?” had de verloskundige gevraagd, maar dat was niet de reden. Merel heeft er moeite mee dat iedereen zich overal mee bemoeit sinds ze zwanger is. Nou dan kan ze haar borst nat maken voor de pufclub, alle aanstaande moeders hebben verschillende meningen en ideeën over van alles rondom de zwangerschap en daarna het moederen, het verbale geweld van de moedermaffia noemt Merel het. Ook Rens, de zus van Merel is in de ogen van Merel veranderd sinds ze moeder is geworden. Alles draait om de kinderen en niets is meer simpel. Naarmate de zwangerschap vordert ontstaan er toch vriendschappen met de andere dames van de pufclub en leert Merel de belangrijkste les van de moedermaffia: iedere moeder doet het op het eigen manier. Ook krijgt Merel meer begrip voor haar zus.  

Heerlijk vlot geschreven roman, vol met humor. Veel clichés passeren de revue, vele leden van de pufclub zijn herkenbaar uit je eigen omgeving. Lekkere korte hoofdstukjes, wat lekker weg leest. Geen verrassende ontknoping of zo aan het eind, maar gewoon een lekker boek om even om jezelf en andere moeder te kunnen lachen. Ik zie mogelijkheden voor vervolgdelen (op de peuterspeelzaal, basisschool etc). Mijn waardering: 5 hartjes

De moedermaffia

  • Auteur:

    Anita Terpstra
  • Verschenen:

    23 april 2020
  • Uitgave:

    ISBN 9789403188102
    Uitgever Cargo
    256 pagina's
  • Uitgever:

    Cargo
  • Genre:

    Roman
  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (12 stemmen)
  • Omschrijving:

    Over buiken, baby's en ander ongemak

    Merel is zwanger, en één ding weet ze zeker: ze zal nooit zo worden als haar zus, die alleen nog maar oog heeft voor haar zoontje. Met gezonde tegenzin waagt ze zich aan een cursus zwangerschapsyoga, waar buiken in alle maten op haar wachten. Ze ontmoet Lies, Wendy, Marjet en Ilona, geen van allen het type vrouw waar ze vriendschap mee zou willen sluiten.
    Nog voordat Merel "baby' kan zeggen, wordt ze meegezogen in het verbale geweld van de moedermaffia. Ongewild wordt ze geconfronteerd met zenmoeders, overbezorgde moeders, duurzame moeders, chaotische moeders, werkverslaafde moeders, helikoptermoeders en thuisblijfmoeders. Naarmate haar zwangerschap vordert, ontstaan er onverwachte vriendschappen en ontdekt ze de belangrijkste les van de moedermaffia: iedere moeder doet het op haar eigen manier.

Meer info