• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: De roadtrip van je leven RECENSIE

De roadtrip van je leven is een heerlijk zomers boek met een vrolijke cover.

Als Eline door vriendin Bé uitgenodigd wordt om haar op Sicilië te bezoeken, is dat natuurlijk geweldig, alleen moet ze wel samen met Markus, de broer van Bé, met de auto omdat Bé meer mobiel wil zijn. Alleen heeft Eline na een auto-ongeluk angst om te rijden en heeft Markus geen goede indruk nagelaten…. Markus is een drukbezet man, maar wil zijn zus te wille zijn en wil ook graag aan Eline laten zien dat hij toch echt wel leuk is.

Al met al een leuk plot, en dat blijkt ook zo te zijn.

Het verhaal wordt afwisselend verteld door Eline en Markus, waardoor je door twee paar ogen het verhaal beleefd. Persoonlijk vind ik dat altijd een fijne schrijfwijze. De schrijfstijl is ook heerlijk, het leest prettig en ontspannend en je leest zo een eind weg.

De personages komen goed over, en de interactie tussen Eline en Markus zijn echt heel leuk. Je kunt je als lezer in beiden goed inleven.

Aangezien de reis van Nederland naar Sicilië gaat met de auto, is het een echte roadtrip. De landen en plaatsen worden goed beschreven en het is net alsof je zelf rond rijdt in Europa. Het blijkt dat de auteur een gedeelte van de reis zelf heeft gemaakt, en dat komt over in het verhaal: gedetailleerd (maar niet te gedetailleerd) worden dingen beschreven en dat is leuk om te lezen.

Ik vond het een heerlijk boek, met humor, romantiek en avontuur en ik kan het van harte aanbevelen. Zelf ga ik zeker nog andere boeken van Lizzie van den Ham lezen, het is mij heel goed bevallen.

De roadtrip van je leven

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (12 stemmen)
  • Omschrijving:

    Een roadtrip is wel het laatste waar je op zit te wachten als je bang bent voor autorijden... of je reisgenoot niet kunt uitstaan.
    Eline de Vries is na een auto-ongeluk de weg niet meer op geweest. Ze kijkt er naar uit naar Sicilië te vliegen om haar beste vriendin Beatrice te bezoeken, maar dan doet Bé haar het compleet idiote voorstel om "gezellig' samen met haar broer te reizen. In haar auto, zodat ze die weer kan gebruiken. Een roadtrip met Marcus, die ze niet kan uitstaan? Eline zou wel gek zijn. Maar Bé heeft het talent iedereen te enthousiasmeren voor haar wilde plannen en voor Eline het weet is ze onderweg naar Italië. Samen met Marcus, die ouder en hopelijk ook wijzer is dan toen...
    Sinds Marcus Govaerdts bij zijn ouders in hun boekhandelsketen is gaan werken, verzuipt hij in het kantoorwerk. Als zijn zus hem uitnodigt om naar Sicilië te komen, lijkt dat het moment om eindelijk los te komen van zijn drukke baan. Voor Marcus is de roadtrip een mooie gelegenheid om de beste vriendin van Bé te laten zien dat hij heus wel wat meer in zijn mars heeft dan zij denkt. Als tiener had hij een oogje op haar, maar dat liep uit op gekwetste gevoelens...

Meer info

Toegevoegd door: