• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: De roadtrip van je leven RECENSIE

Recensie “De roadtrip van je leven”

De Roadtrip van je leven vertelt het verhaal van Eline, reisfanaat, die na een auto-ongeluk niet meer de weg op is geweest. Wanneer haar beste vriendin Beatrice haar uitnodigt om naar Sicilië te komen om haar verjaardag te vieren, kijkt ze er dan ook naar uit om daar naartoe te vliegen.
Totdat Beatrice haar belt met het voorstel met haar auto naar Sicilië toe te rijden… samen met haar broer Marcus notabene… Als tiener toonden zij een momentje interesse elkaar maar dat liep uit op gekwetste gevoelens destijds. Zij vond hem uiteindelijk maar kinderachtig en hij had het gevoel dat zij op hem neer keek. Wanneer zij samen de auto in stappen is de vijandigheid voelbaar. Zullen zij elkaar nu het tegendeel bewijzen? En, hoe moet dat dan met Eline’s angst?

Het verhaal is geschreven vanuit zowel het perspectief van Eline als dat van Marcus, waardoor je beide personages echt leert kennen gedurende het boek en waarbij het volgen van beide gedachtegangen ervoor zorgt dat je met zowel Eline als Marcus meeleeft.

De roadtrip zelf is erg gedetailleerd beschreven waardoor je de reis helemaal mee beleeft.
Eline schrijft onderweg voor haar reisblog en uniek aan dit boek is dat je achterin het boek een linkje vindt naar deze blog en Eline haar blogs zo écht kunt lezen. Onwijs tof bedacht!
Ondanks de getailleerde omschrijvingen leest het boek ontzettend vlot en had ik, hoewel het geen echte pageturner is, toch moeite het boek neer te leggen.

Al met al een heerlijk, zomerse feelgood waarin humor maar ook spanning zeker niet ontbreekt!
Een aanrader voor iedereen die momenteel zin heeft in een fijne roadtrip waarbij je niet écht de deur uit hoeft.
Enne, voor de auteurs: Ik ben benieuwd hoe het Eline en Marcus nu vergaat 😉

De roadtrip van je leven

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (12 stemmen)
 • Omschrijving:

  Een roadtrip is wel het laatste waar je op zit te wachten als je bang bent voor autorijden... of je reisgenoot niet kunt uitstaan.
  Eline de Vries is na een auto-ongeluk de weg niet meer op geweest. Ze kijkt er naar uit naar Sicilië te vliegen om haar beste vriendin Beatrice te bezoeken, maar dan doet Bé haar het compleet idiote voorstel om "gezellig' samen met haar broer te reizen. In haar auto, zodat ze die weer kan gebruiken. Een roadtrip met Marcus, die ze niet kan uitstaan? Eline zou wel gek zijn. Maar Bé heeft het talent iedereen te enthousiasmeren voor haar wilde plannen en voor Eline het weet is ze onderweg naar Italië. Samen met Marcus, die ouder en hopelijk ook wijzer is dan toen...
  Sinds Marcus Govaerdts bij zijn ouders in hun boekhandelsketen is gaan werken, verzuipt hij in het kantoorwerk. Als zijn zus hem uitnodigt om naar Sicilië te komen, lijkt dat het moment om eindelijk los te komen van zijn drukke baan. Voor Marcus is de roadtrip een mooie gelegenheid om de beste vriendin van Bé te laten zien dat hij heus wel wat meer in zijn mars heeft dan zij denkt. Als tiener had hij een oogje op haar, maar dat liep uit op gekwetste gevoelens...

Meer info

Toegevoegd door: