• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: De roadtrip van je leven RECENSIE

Na een auto-ongeluk durft Eline niet meer te rijden. Het liefst stapt ze ook geen auto meer in. Haar reisblog lijdt daar enorm onder en ze mist het maken van verr reizen. Haar beste vriendin Beatrice woont op het mooie eiland Sicilië om tot rust te komen van haar leven in de schijnwerpers. Aangezien haar auto nog in Nederland staat, komt ze met een, naar eigen zeggen, briljant idee. Aangezien Eline met het vliegtuig naar haar toe zou komen, kan ze net zo goed samen met Marcus, Bea’s broer, met haar auto komen en er een gezellige roadtip van maken. Maar Eline en Marcus kennen elkaar al jaren en er is een hele goede reden waarom ze elkaar ook al jaren niet meer hebben gezien. 

Eline en Marcus voelen er allebei dus niets voor, maar besluiten toch te gaan en dat loopt niet geheel vlekkeloos. De ongemakkelijke situaties zijn duidelijk voelbaar en hun gekibbel zorgt voor de nodige vermakelijke momenten. Naarmate ze langer in elkaars gezelschap verkeren, wordt de sfeer gemoedelijker en op sommige momenten zelfs gezellig. Hun gezamenlijke autoreis wordt afgewisseld met bezoeken aan de meest mooie plekken, die uitgebreid worden beschreven. De beeldende details van de omgeving laten weinig aan de verbeelding over waardoor je je zelf heel goed op die plekken ziet lopen. 

Langzaam verandert de interactie tussen Eline en Marcus van vijandig naar gemoedelijk. Noodgedwongen leren ze elkaar op een hele andere manier kennen en dit verandert het beeld dat ze van elkaar hadden volkomen. 

Eline wordt geconfronteerd met haar angst, maar ook Marcus komt onderweg de nodige obstakels tegen. Samen lijken ze die aan te kunnen. Toch is de weg naar Siciële niet geheel zonder kuilen...

Doordat het vertelperspectief wisselt tussen Eline en Marcus, lezen we het verhaal vanuit hun allebei, wat zorgt voor extra dynamiek die perfect bij dit boek past. 

Dit vlot geschreven feelgoed-verhaal is een heerlijk romantisch verhaal met een paar leuke twists en sympathieke personages. De samenwerking van de auteurs, vraagt absoluut om meer! 

De roadtrip van je leven

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (12 stemmen)
  • Omschrijving:

    Een roadtrip is wel het laatste waar je op zit te wachten als je bang bent voor autorijden... of je reisgenoot niet kunt uitstaan.
    Eline de Vries is na een auto-ongeluk de weg niet meer op geweest. Ze kijkt er naar uit naar Sicilië te vliegen om haar beste vriendin Beatrice te bezoeken, maar dan doet Bé haar het compleet idiote voorstel om "gezellig' samen met haar broer te reizen. In haar auto, zodat ze die weer kan gebruiken. Een roadtrip met Marcus, die ze niet kan uitstaan? Eline zou wel gek zijn. Maar Bé heeft het talent iedereen te enthousiasmeren voor haar wilde plannen en voor Eline het weet is ze onderweg naar Italië. Samen met Marcus, die ouder en hopelijk ook wijzer is dan toen...
    Sinds Marcus Govaerdts bij zijn ouders in hun boekhandelsketen is gaan werken, verzuipt hij in het kantoorwerk. Als zijn zus hem uitnodigt om naar Sicilië te komen, lijkt dat het moment om eindelijk los te komen van zijn drukke baan. Voor Marcus is de roadtrip een mooie gelegenheid om de beste vriendin van Bé te laten zien dat hij heus wel wat meer in zijn mars heeft dan zij denkt. Als tiener had hij een oogje op haar, maar dat liep uit op gekwetste gevoelens...

Meer info

Toegevoegd door: