• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: De roadtrip van je leven RECENSIE

De reisblogger Eline durft na een ongeluk zelf niet meer te rijden en mist het reizen enorm. Haar beste vriendin Bé woont tijdelijk in Silië en vraagt Eline om langs te komen. Klinkt als een heerlijke vakantie, ware het niet dat Bé haar vraagt per auto te komen, waarbij tot overmaat van ramp haar broertje Marcus de chauffeur zal zijn. Eline heeft zich als puber ontzettend geïrriteerd aan Marcus, terwijl hij juist een oogje op haar had. Toch voelt de roadtrip voor hem ook niet als ontspannend tocht, mede door de overbevraging van zijn ouders boekhandelsketing. Met tegenzin stappen ze beiden de auto in, maar gedurende de autorit ontdekken ze meer over zichzelf en elkaar.

Een voorspelbaar plot, dat is zeker, maar toch een erg fijn verhaal om je in onder te dompelen.

Het verhaal wordt namelijk afwisselend verteld vanuit Eline en Marcus. Dit leest fijn en zorgt ervoor dat je voor beiden sympathie en begrip ontwikkelt. Ook geeft dit een afwisselende kijk in de diverse gebeurtenissen die ze onderweg tegenkomen. Beide karakters maken ook een duidelijke persoonlijke groei mee, wat erg te waarderen is, zeker bij de mannelijke protagonist. 

Daarnaast is de reis ontzettend goed uitgewerkt. Niet alleen door de detailbeschrijvende vorm die de auteurs gebruiken, waan je echt in de omgeving, ook bestaat het weblog van Eline echt, met foto´s van de gemaakte route (die de auteurs zelf ook hebben afgelegd). Al met al wordt je zo als lezer helemaal meegevoerd in het verhaal. Een lekker boek, met niet te veel zoetsappigheid en een psychologische ondertoon, ideaal voor op vakantie (al dan niet fictief)

De roadtrip van je leven

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (12 stemmen)
 • Omschrijving:

  Een roadtrip is wel het laatste waar je op zit te wachten als je bang bent voor autorijden... of je reisgenoot niet kunt uitstaan.
  Eline de Vries is na een auto-ongeluk de weg niet meer op geweest. Ze kijkt er naar uit naar Sicilië te vliegen om haar beste vriendin Beatrice te bezoeken, maar dan doet Bé haar het compleet idiote voorstel om "gezellig' samen met haar broer te reizen. In haar auto, zodat ze die weer kan gebruiken. Een roadtrip met Marcus, die ze niet kan uitstaan? Eline zou wel gek zijn. Maar Bé heeft het talent iedereen te enthousiasmeren voor haar wilde plannen en voor Eline het weet is ze onderweg naar Italië. Samen met Marcus, die ouder en hopelijk ook wijzer is dan toen...
  Sinds Marcus Govaerdts bij zijn ouders in hun boekhandelsketen is gaan werken, verzuipt hij in het kantoorwerk. Als zijn zus hem uitnodigt om naar Sicilië te komen, lijkt dat het moment om eindelijk los te komen van zijn drukke baan. Voor Marcus is de roadtrip een mooie gelegenheid om de beste vriendin van Bé te laten zien dat hij heus wel wat meer in zijn mars heeft dan zij denkt. Als tiener had hij een oogje op haar, maar dat liep uit op gekwetste gevoelens...

Meer info

Toegevoegd door: