• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: De roadtrip van je leven RECENSIE

De roadtrip van je leven, verteld het verhaal van Eline. Eline wordt door haar beste vriendin, Beatrice, uitgenodigd om met haar auto naar Sicilie te komen rijden, waar Beatrice woont. Eline haar hobby is reizen waarvoor ze een reisblog bijhoudt.  Maar wat als je door een auto-ongeluk niet meer de weg op durft en je ook nog eens samen moet reizen met Marcus.  De broer van Beatrice, waar je vroeger heimelijk verliefd op was, maar die je toen behoorlijk gekwetst heeft. 
Samen stappen ze toch in de auto. Kan Eline haar angst overwinnen? En zullen Eline en Marcus nader tot elkaar komen?

Het verhaal is geschreven vanuit het perspectief van Eline en Marcus. Hierdoor leer je beide beter kennen en begrijpen. Dit komt de dynamiek van het boek alleen maar ten goede. 

Door het lezen van dit boek, beleef je de roadtrip haast zelf. De plekken waar ze geweest zijn worden zo gedetailleerd beschreven. Dit wordt nog eens extra benadrukt door de link van de weblog van Eline, waar je de foto's van de roadtrip kunt zien.

Een heerlijk feel-good verhaal voor de zomer. Ideaal voor op vakantie. Ik raad dit boek dan ook zeker aan om te lezen.

De roadtrip van je leven

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (12 stemmen)
 • Omschrijving:

  Een roadtrip is wel het laatste waar je op zit te wachten als je bang bent voor autorijden... of je reisgenoot niet kunt uitstaan.
  Eline de Vries is na een auto-ongeluk de weg niet meer op geweest. Ze kijkt er naar uit naar Sicilië te vliegen om haar beste vriendin Beatrice te bezoeken, maar dan doet Bé haar het compleet idiote voorstel om "gezellig' samen met haar broer te reizen. In haar auto, zodat ze die weer kan gebruiken. Een roadtrip met Marcus, die ze niet kan uitstaan? Eline zou wel gek zijn. Maar Bé heeft het talent iedereen te enthousiasmeren voor haar wilde plannen en voor Eline het weet is ze onderweg naar Italië. Samen met Marcus, die ouder en hopelijk ook wijzer is dan toen...
  Sinds Marcus Govaerdts bij zijn ouders in hun boekhandelsketen is gaan werken, verzuipt hij in het kantoorwerk. Als zijn zus hem uitnodigt om naar Sicilië te komen, lijkt dat het moment om eindelijk los te komen van zijn drukke baan. Voor Marcus is de roadtrip een mooie gelegenheid om de beste vriendin van Bé te laten zien dat hij heus wel wat meer in zijn mars heeft dan zij denkt. Als tiener had hij een oogje op haar, maar dat liep uit op gekwetste gevoelens...

Meer info

Toegevoegd door: