• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: De roadtrip van je leven RECENSIE

Wanneer je bang bent om auto te rijden, is een roadtrip naar Scicilië het laatste wat je wilt doen. Maar voor haar beste vriendin doet Eline alles. Samen met Marcus rijdt ze in Bé's oude auto helemaal naar het puntje van Italië toe. Waar Eline niet alleen haar angsten onder ogen komt, maar ook wat moois opbouwt met het broertje van haar beste vriendin. 

Het boek leest gemakkelijk weg, iets wat ik bij een feelgood boek wel echt een must vind. Het boek is erg leuk geschreven door middel van het perspectief van Eline en Marcus, zo krijg je bij beide een kijkje in hoe zij het persoonlijk beleven. Het verhaal was niet super spannend, maar toch zat ik soms op het puntje van mijn stoel. 

Eline vind ik een sterk karakter, erg likeable. Het is mooi om te zien hoe zij zich ontwikkelt en meer naar Marcus toegroeit. Wel vond ik de hoofdstukken die vanuit Marcus geschreven waren een stuk interessanter. Dit komt omdat ik zijn verhaallijn (mbt zijn moeder en zijn werk in hun boekhandel) een stuk interessanter vond dan Eline's angst om auto te rijden. 

Ik had zelf nog nooit van de auteurs gehoord, maar ben blij dat ik ze op deze manier tegen gekomen ben. Ik ben erg fan van een vlotte schrijfstijl, dus zal zeker vaker kijken naar die boeken die zij uitbrengen. Kortom, een superleuk feelgood boek die lekker wegleest. Ik raad hem zeker aan! 

De roadtrip van je leven

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (12 stemmen)
 • Omschrijving:

  Een roadtrip is wel het laatste waar je op zit te wachten als je bang bent voor autorijden... of je reisgenoot niet kunt uitstaan.
  Eline de Vries is na een auto-ongeluk de weg niet meer op geweest. Ze kijkt er naar uit naar Sicilië te vliegen om haar beste vriendin Beatrice te bezoeken, maar dan doet Bé haar het compleet idiote voorstel om "gezellig' samen met haar broer te reizen. In haar auto, zodat ze die weer kan gebruiken. Een roadtrip met Marcus, die ze niet kan uitstaan? Eline zou wel gek zijn. Maar Bé heeft het talent iedereen te enthousiasmeren voor haar wilde plannen en voor Eline het weet is ze onderweg naar Italië. Samen met Marcus, die ouder en hopelijk ook wijzer is dan toen...
  Sinds Marcus Govaerdts bij zijn ouders in hun boekhandelsketen is gaan werken, verzuipt hij in het kantoorwerk. Als zijn zus hem uitnodigt om naar Sicilië te komen, lijkt dat het moment om eindelijk los te komen van zijn drukke baan. Voor Marcus is de roadtrip een mooie gelegenheid om de beste vriendin van Bé te laten zien dat hij heus wel wat meer in zijn mars heeft dan zij denkt. Als tiener had hij een oogje op haar, maar dat liep uit op gekwetste gevoelens...

Meer info

Toegevoegd door: