• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: De roadtrip van je leven RECENSIE

Recencie de roadtrip van je leven

Het boek vertelt het verhaal van Eline. Ze wordt uitgenodigd door haar beste vriendin Bé op Scicilië. Eline is enthousiast, maar er zijn twee problemen; ze moet met de auto én het broertje van Bé (Marcus) zit ook in die auto. Na een auto-ongeluk heeft Eline last van rij-angst en daarnaast heeft ze niet (meer) zo'n hoge pet op van Markus. Voor Markus is deze reis echter de kans om aan Eline te laten zien dat hij wél leuk is. Maar of het ook echt klikt tussen die twee?

Het boek is een typisch zomerboek. Het leest lekker weg en vertelt erg beeldend. De roadtrip die Eline en Marcus maken wordt levendig beschreven en daarom waan je jezelf ook echt op vakantie. 
Gedurende het boek leer je Eline en Marcus dan ook goed kennen. Dit vooral omdat het verhaal vanuit twee perspectieven vertelt wordt. Het is een prettige schrijfstijl en het leest lekker makkelijk weg. 

Ik vond het een leuk boek om te lezen. Het is niet perse een page-tuner, maar toch wil je blijven lezen. Romantiek is een belangrijk thema en wanneer je zelf graag reist is dit boek zeker een aanrader! 

De roadtrip van je leven

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (12 stemmen)
 • Omschrijving:

  Een roadtrip is wel het laatste waar je op zit te wachten als je bang bent voor autorijden... of je reisgenoot niet kunt uitstaan.
  Eline de Vries is na een auto-ongeluk de weg niet meer op geweest. Ze kijkt er naar uit naar Sicilië te vliegen om haar beste vriendin Beatrice te bezoeken, maar dan doet Bé haar het compleet idiote voorstel om "gezellig' samen met haar broer te reizen. In haar auto, zodat ze die weer kan gebruiken. Een roadtrip met Marcus, die ze niet kan uitstaan? Eline zou wel gek zijn. Maar Bé heeft het talent iedereen te enthousiasmeren voor haar wilde plannen en voor Eline het weet is ze onderweg naar Italië. Samen met Marcus, die ouder en hopelijk ook wijzer is dan toen...
  Sinds Marcus Govaerdts bij zijn ouders in hun boekhandelsketen is gaan werken, verzuipt hij in het kantoorwerk. Als zijn zus hem uitnodigt om naar Sicilië te komen, lijkt dat het moment om eindelijk los te komen van zijn drukke baan. Voor Marcus is de roadtrip een mooie gelegenheid om de beste vriendin van Bé te laten zien dat hij heus wel wat meer in zijn mars heeft dan zij denkt. Als tiener had hij een oogje op haar, maar dat liep uit op gekwetste gevoelens...

Meer info

Toegevoegd door: